Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ieri ca va lucra cu toti care pot sa tina ritmul si pasul cu el si ca nu porneste cu un "bagaj negativ" si resentimente, promitand "ceea ce merita" si celor care l-au sustinut, dar nu au obtinut functii, potrivit NewsIn.
"Atat timp cat toti cei prezenti la Congres si toti colegii mei de partid respecta votul care s-a dat sambata la functia de presedinte, cu atat mai mult eu respect votul dat pentru vicepresedinti. (...) Vreau sa lucrez cu toti foarte bine. Pornim cu totii pe un drum nou. Cine va tine ritmul si pasul este binevenit alaturi de mine, dar nu am nici un fel de resentiment si nu cred ca pe un drum nou pornesti cu bagajul negativ din trecut", a spus Ponta, in prima sa conferinta de presa ca presedinte al PSD.
Victor Ponta a tinut sa transmita un mesaj catre colegii care l-au sustinut, dar nu au obtinut functii in Congres, spunand ca vor primi nu doar recunostinta, ci si "ceea ce merita", precizand ca nimeni nu este "in afara echipei". "Foarte multi m-au sprijinit si doresc sa ma sprijine in continuare si vreau sa inteleaga ca nimeni dintre cei care nu au fost alesi sambata, din punctul meu de vedere, nu este in afara echipei. Stiu cine m-a sprijinit si vreau sa ma sprijine in continuare si nu vor capata din partea mea doar recunostinta, ci si ceea ce merita fiecare dintre cei care au candidat", a continuat noul lider social-democrat.
In ceea ce priveste vicepresedintii, Ponta a subliniat ca acestia au fost alesi politic, astfel incat votul lor in BPN va fi unul tot politic, cu toate ca aceia care au o "expertiza extraordinara" ca Ecaterina Andronescu si Ion Chelaru vor fi lideri de proiecte pe domeniile pe care le reprezinta. "Am stabilit ca votul pentru cei 15 vicepresedinti a fost politic, nu pe domenii, motiv pentru care 99,9% din deciziile BPN vor fi politice, nu tehnice. (...) Nu inseamna ca nu vor fi lideri de proiecte pe domeniile respective", a explicat Ponta.

Victor Ponta: Am sase viteze la masina politica, n-am marsarier

Presedintele PSD, Victor Ponta, a mai declarat ca doreste sa discute "cat mai putin" despre ce s-a intamplat inainte de ziua Congresului, concentrandu-se pe prezentul formatiunii, marturisind ca doreste sa intre cat mai repede in "haina" de presedinte.
Intrebat daca el considera ca PSD s-ar fi rupt daca Mircea Geoana ar fi ajuns presedinte al partidului, Ponta a evitat sa dea un raspuns direct, spunand ca va incerca sa discute cat mai putin despre trecut. "Vreau sa retineti, si o sa fac primul eu efortul acesta, ca as vrea sa vorbesc cat mai putin despre ce a fost inainte de sambata. Nu inseamna ca uit ce a fost inainte de sambata si nu uit ce am promis ca o sa fac in proiectul cu care am fost ales in functia de presedinte", a spus Ponta.
Social-democratul a spus ca tot ce s-a intamplat pana la congres tine de "istoria partidului". "Incerc sa intru cat mai rapid in haina de presedinte, mai repede decat se asteapta unii dintre colegii mei sau unii din afara partidului. Ce a fost pana sambata ramane pentru istoria partidului. Eu privesc doar inainte. Am sase viteze la masina politica, n-am marsarier", a conchis Ponta.

Vanghelie nu a platit "figuratia" pentru conferinta

In jur de 20 de oameni au protestat ieri in fata sediului central al PSD, deoarece nu ar fi fost platiti de liderul PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, care i-a angajat pentru a face figuratie la conferinta extraordinara a organizatiei.
Reprezentantul figurantilor a spus ca face parte dintr-o firma de casting care a fost contactata pentru a veni cu cativa oameni sa asigure figuratie, adica sa aplaude si sa strige diverse lucruri la conferinta extraordinara a PSD Bucuresti, desfasurata in urma cu o saptamana. El a adaugat ca pentru munca prestata, angajatii nu si-au primit cei 25 de lei promisi, pentru fiecare, de Marian Vanghelie. Dupa aproximativ 20 de minute, figurantii au plecat, deoarece si-au dat seama ca au gresit sediul si au anuntat ca se vor duce la sediul PSD Bucuresti din centrul Capitalei.