Inpolitics informeaza : Informatiile Inpolitics, confirmate: Sova nu mai e purtator de cuvant al PSD
Inpolitics informa aseara, citand surse pesediste, despre iminenta debarcare a lui Dan Sova din postul de purtator de cuvant al PSD, unde abia fusese numit. Confirmarea a venit azi: senatorul Dan Sova nu mai este purtator de cuvant al PSD si este trimis in perioada urmatoare la Washington, pentru a se documenta pe problema Holocaustului, a anuntat presedintele PSD, Victor Ponta, la Palatul Parlamentului, dupa ce Sova a facut la un post tv o serie de declaratii pe marginea carora partidul si-a cerut ulterior scuze.
"A facut o mare gafa. Am exprimat punctul de vedere al PSD, care este in totala contradictie cu ceea ce a zis Dan Sova si mi-am cerut scuze in numele PSD si el si-a cerut scuze. Si cred ca trebuie sa plateasca pentru gafa pe care a facut-o. L-am anuntat de azi ca nu mai activeaza ca purtator de cuvant al PSD pana nu pleaca la Muzeul Holocaustului de la Washington, sa vada cu ochii lui ceea ce au am vazut si eu si ce s-a intamplat in Romania cu evreii care au fost omorati si in Romania si in Transnistria, si mai departe. Si dupa ce se intoarce sunt convins ca putem intelege cu totii ca sunt evenimente istorice pe care trebuie sa le cunoastem si sa le recunoastem. In rest, singura scuza pe care o are este ca nu a avut niciun fel de intentie, pur si simplu a dat un raspuns stupid la o intrebare si cred ca deja plateste pentru asta", a declarat Victor Ponta, conform Agerpres.
Nostimada e ca ditamai senatorul PSD, potential ministru al Justitiei, e pedepsit de mai-marii sai exact ca pe fiul cel mic al lui Adrian Nastase, acum doi, dupa ce si-a desenat pe mina o zvastica, intr-o discoteca de peste hotare. In urma scandalului, fostul premier a decis sa-si trimita fiul, ca sa se invete minte, tot la un stagiu de internship, la Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania "Elie Wiesel".