Vicepresedintele PSD Victor Ponta se opune infiintarii functiei de presedinte executiv al partidului, care, dupa decizia Biroului Executiv Central, i-ar reveni actualului presedinte, Adrian Nastase. Liderul tinerilor pesedisti a reconfirmat sambata ca va candida la Congres pentru functia de secretar general al partidului. Apoi, el a lansat bomba si a spus ca nu este de acord cu introducerea in statut a functiei de presedinte executiv.
Ponta a aratat ca saptamana trecuta Biroul Executiv al Organizatiei de tineret a PSD l-a votat sa candideze pentru functia de secretar general al partidului si intentioneaza sa faca acest lucru.
El a spus ca nu a fost de acord cu functia de presedinte executiv nici in urma cu un an si nu este nici acum de acord, deoarece o structura de partid care cuprinde si acest post nu este compatibila cu structurile partidelor social-democrate din Europa. a€žPeste tot exista functiile de presedinte, vicepresedinte si secretar generala€œ, a adaugat Ponta, aratand ca aceasta pozitie nu are legatura cu persoana care va ocupa functia de presedinte executiv.
ßeful tinerilor pesedisti a mai spus ca, din propunerile facute la Biroul Executiv Central al PSD, reiese ca nu exista intentia unei restrangeri a conducerii, deoarece mai sunt introduse posturi cum sunt cele de presedinte executiv, presedinte al Consiliului National, presedinti de departamente.
a€žIdeea era sa restructuram, nu sa facem mai multe functii. Acum impresia este ca noi cautam functii pentru toti, nu reforma realaa€œ, a mai spus Ponta.
çn prezent, functia de presedinte executiv, ocupata de Octav Cozmanca, nu exista in Statutul PSD, insa este foarte probabila introducerea ei chiar in ziua Congresului.