Cotidianul.ro : Ponta: Il voi sprijini in calitate de prim ministru pe presedintele interimar Crin Antonescu

Premierul Victor Ponta a anuntat vineri seara, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Parlamentului, ca il va sprijini in calitatea pe care o are pe presedintele interimar Crin Antonescu, caruia ii garanteaza sprijinul total al Guvernului.
"Voi sprijini, in calitate de prim ministru, efortul presedintelui interimar de a garanta in totalitate independenta si buna functionare a institutiilor statului, Curtea Constitutionala a Romaniei, toate instantele, parchetele, agentiile importante de combatere a coruptiei, serviciile de informati ale statului, iar presedintele interimar va avea din partea Guvernului o garantie si un sprijin constant in acest sens. In plus, fata de aceste atributii constitutionale pe care presedintele interimar le va exercita in continuare, Guvernul Romaniei are obligatia si va cauta sprijinul presedintelui interimar, al Parlamentului, institutiilor statului, de a asigura indeplinirea tuturor obligatiilor care revin Romaniei, in baza acordurilor cu institutiile financiare internationale si in baza tuturor obligatiilor pe care le avem in Mecanismul de Cooperare si Verificare instituit de Comisia Europeana‘, a spus Victor Ponta.
In plus, a aratat acesta, in perioada urmatoare va face toate eforturile care tin de guvern pentru a explica prietenilor si partenerilor europeni ai tarii noastre ca Romania functioneaza ca stat de drept, ca astazi vointa Parlamentului a fost exprimata constitutional si sa garantez ca pe 29 iunie referendumul va fi organizat corect, impartial si vointa romanilor va fi respectata in totalitate.
"Este extrem de important si am considerat legitime ingrijorarile partenerilor nostri sa dovedim pas cu pas ca acuzatiile care au fost aduse Romaniei ca tara de cei implicati in aceasta batalie politica nu se confirma. Sunt de asemenea dispus sa solicit presedintelui interimar sprijinul pentru a indrepta orice fel de norma care va fi considerata ca nu indeplineste toate standardele europene care au facut posibila integrarea Romaniei in Uniunea Europeana. Sa asiguram stabilitate, predictibilitate, sa explicam ca nu exista niciun alt arbitru deasupra poporului roman si ca impreuna cu presedintele interimar Guvernul Romaniei va asigura buna functionare a Romaniei si respectarea tuturor obligatiilor pe care noi le avem fata de partenerii europeni", a spus premierul.
El a aratat ca au existat acuzatii dure in ultima perioada si a facut un apel la cei care vor fi implicati in campania electorala pentru referendum sa inteleaga ca batalia politica si acuzele intre fortele politice nu pot fi facute in detrimentul interesului national.
"Si, indiferent de ceea ce va decide poporul roman pe 29 iunie, avem obligatia sa respectam aceasta decizie si sa ne gandim la viitorul Romaniei. Cred ca armele folosite pana in aceasta tara tin de trecutul Romaniei, de un mod primitiv de a duce batalia politica si, dupa ce Parlamentul s-a pronuntat constitutional, cu o majoritate covarsitoare, trebuie sa incercam sa revenim la ceea ce inseamna normalitate si o tara in care putem sa traim cu totii, indiferent de bataliile politice. Il voi sprijini pe presedintele interimar pe toata perioada mandatului sau", a mentionat Victor Ponta.