Realitatea.net informeaza: Ponta: Faptul ca Iliescu n-a plecat din PSD in 2005, cand nu a fost ales presedinte, e o lectie
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca faptul ca Ion Iliescu nu a plecat din partid, in 2005, cand nu a fost ales in fruntea formatiunii, este o lectie pentru tanara generatie de social-democrati si pentru cei care spun ca parasesc formatiunea, daca nu primesc functii.
Ponta a vorbit despre cei din PSD care pleaca din partid sau doresc sa infiinteze alt partid atunci cand nu mai au functii in PSD. El nu a dat nume, insa a sugerat ca se refera la unii fosti lideri PSD care au demisionat din partid si s-au inscris in UNPR, precum si la cazul lui Mircea Geoana si Ion Toma, suspendati din PSD.
"Eu invat din exemplul lui Ion Iliescu, care in 2005, cand nu a fost ales presedinte, nu a spus ca face alt partid sau ca pleaca din PSD daca nu ii dam nu stiu ce functie. Nu, a ramas in partid si a zis ca ramane social-democrat toata viata. Este o lectie pe care generatia mai tanara poate o invata mai bine. Vreau sa le arat obrazul si celor din generatia mea, care spun ca daca nu le dam functii pleaca. Este bine ca s-a format un partid al fripturistilor, al celor care vor functii, ca altfel pleaca, pentru ca altfel poate ramaneau pe aici, pe la noi si stricau ce vrem sa facem", a declarat Ponta, citat de MEDIAFAX.