InfoBrasov: In fruntea tarii - securistul Basescu!

Premierul Victor Ponta a declarat intr-o conferinta de presa ca, in ceea ce il priveste, nu a avut de-a face cu structurile fostei Securitati pentru ca era prea tanar, dar ca ‘in fruntea tarii‘ este‘un om care a avut de-a face‘ cu structurile fostei politii politice.
"Avand in fruntea tarii un om care a avut de-a face cu fostele structuri ale Securitatii, deci va dati seama ca a fost mai dificil sa fie combatuti (fostele cadre ale Securitatii n.r).
In ceea ce ma priveste si in ceea ce il priveste si pe domnul Antonescu si pe cei care sunt in Guvern nu va faceti nicio grija - nu am apucat sa avem de-a face cu Securitatea, nu am dat note, nu am fost la Anvers, dar nu am niciun merit in asta, pur si simplu eram prea tanar. Nu stiu ce s-ar fi intamplat daca eram comandant de nava", a precizat premierul.
Ponta a raspuns astfel unei intrebari adresate de un ziarist care dorea sa afle ce poate face primul ministru pentru deconspirarea fostilor securisti si a fostilor colaboratori ai Securitatii.
"In primul rand ca prin voia sortii, eram prea tanar pe vremea fostei Securitati. Sigur ca de 22 de ani pot sa vad oameni care au lucrat in Securitate, incepand cu presedintele Basescu, care ocupa functii importante si au inca influenta. Nu pot sa va spun decat ca orice element de transparenta sunt gata sa-l sprijin", a declarat Victor Ponta.