enational.ro: Ponta: Basescu e iresponsabil. Nu m-a lasat sa merg la Bruxelles pentru ca are de platit datorii acolo

Victor Ponta a spus despre seful statului ca este "iresponsabil" deoarece face campanie PDL si ca vrea sa mearga la Bruxelles pentru ca are datorii la Partidul Popular European. Premierul i-a cerut lui Basescu sa-si faca datoria fata de romani si sa sustina propunerea de buget facuta de Comisia Europeana, cea a Consiliului European fiind "inacceptabila".
Intrebat in legatura cu apelul la responsabilitate si la oprirea declaratiilor antieuropene facut de Basescu duminica, Victor Ponta a facut cateva declaratii dure in cursul diminetii de luni. "Presedintele Traian Basescu e iresponsabil, nimic nu este mai antieuropean si mai iresponsabil decat din motive de campanie electorala sa strigi peste tot ca tara pe care o conduci nu este stat de drept (..) Haideti sa-l lasam pe dl presedinte Traian Basescu in pace sa-si vada de treaba domniei sale la Bruxelles. Dl Basescu sa mai lase campania din tara pentru ca vad ca e foarte prins sa-i ajute pe cei de la PDL", a sustinut Ponta, conform realitatea.net.
"Nimic nu este mai antieuropean si mai iresponsabil decat ca, din motive de campanie electorala, sa tot strigi peste tot ca tara in care esti presedinte nu este stat de drept (...) N-am avut nicio problema cu DNA si ANI, e foarte bine ca avem DNA si ANI si libertati fundamentale, dar Politica Agricola Comuna si Politica de coeziune sunt fundamente ale UE. (...) De ce nu m-a lasat dl Basescu sa merg la Bruxelles? El are de platit datorii acolo. Noi ii cerem sa se gandeasca la Romania, nu la scaunul lui si la datoriile lui de acolo", a mai sustinut primul-ministru