Vicepresedintele PSD Victor Ponta, lider al TSD, a declarat sambata la Deva, la Conferinta Judeteana de alegeri a organizatiei judetene a PSD Hunedoara, ca are informatii de la colegii de partid potrivit carora la Congresul PSD se pregateste influentarea votului.
“Am informatii ca la Congresul PSD, din 21-22 aprilie, se doreste ca votul sa nu fie secret. Acest lucru nu este bun pentru atmosfera din partidul nostru, pentru imaginea PSD in exteriorul partidului. Este esential ca la Congres sa existe un vot secret“, a spus Ponta. Potrivit acestuia, existenta cabinelor de vot este esentiala, altfel “va fi o lovitura extrem de proasta pentru imaginea PSD“.
Ponta este de parere ca, in cazul in care votul nu va fi secret, persoanele alese la Congres vor fi contestate si vor exista nemultumiri in randul membrilor partidului. Presedintele TSD a spus ca va propune astazi, la Delegatia Permanenta a PSD, sa fie vot secret la congres. “Trebuie sa se inteleaga ca PSD are nevoie de un vot corect. Daca membrul de partid este lasat sa voteze singur, in cabina de vot, atunci putem spune ca PSD de innoieste“, a declarat Victor Ponta.

“Cei de la organizare...“

Victor Ponta ne-a declarat ieri ca a aflat ca se pregateste influentarea votului la Congres, prin renuntarea la votul secret, de la “colegii de la organizare“.
“Eu stiu ca sunt deja colegi care se gandesc ca e bine sa avem un vot controlat, sa le cerem presedintilor sa voteze intr-un anumit fel. Este esential pentru congresul nostru ca votul sa fie secret, in cabine de vot, asa cum a fost la organizatiile judetene, pentru ca sunt mai multi candidati, pentru mai multe functii. In primul rand, este vorba de democratia noastra interna, de respectul pentru delegatii care vin din toate colturile tarii. Nu vin acolo ca sa fie actori intr-o piesa, ci vin ca sa-si exercite dreptul de vot. Cei care vor fi alesi vor avea legitimitatea votului secret si corect. Cei care vor pierde, nu vor putea sa conteste acest vot“, a spus Victor Ponta.
Victor Ponta a declarat ca va candida pentru functia de secretar general al PSD.