Presedintele PSD, Adrian Nastase, considera ca primarii alesi in municipiile importante ar trebui sa fie reprezentati in structurile de conducere ale partidului, inclusiv la nivel de vicepresedinti.
El a declarat ieri, dupa intalnirea dintre conducerea partidului si primarii PSD din municipii, ca oameni precum Emil Calota, Tudor Pendiuc sau Gheorghe Calota ar fi foarte buni ca vicepresedinti. “Categoric, unul sau mai multi vor fi reprezentati in aceste structuri“ de conducere, a adaugat Nastase.
Presedintele PSD a afirmat ca social-democratii nu au in prezent un mesaj puternic si clar pe zona urbana, in perioada urmatoare fiind necesara o repozitionare doctrinara a partidului, respectiv trecerea de la o tinta electorala construita in special pe zona rurala, in conformitate cu evolutiile din societatea romaneasca, generate inclusiv de guvernarea PSD. Adrian Nastase si-a exprimat speranta ca pe viitor se va reveni la organizarea la fiecare doi ani a Congresului in care este aleasa conducerea.
Dupa intalnire, seful tinerilor PSD, Victor Ponta, si-a anuntat intentia de a candida la apropiatul congres pentru o functie executiva, cel mai probabil pentru cea de secretar general al partidului.