Deputatul PSD Victor Ponta sustine ca a sesizat Comisia economica din Camera privind contracte din domeniul energetic si pretul la kilowat, urmand ca ministrul Economiei sa fie audiat de membrii acesteia, insa presedintele comisiei afirma ca nu exista o sesizare oficiala in acest sens.
"Am sesizat Comisia de Politici Economice, Reforma si Privatizare si il vor audia pe ministrul ßeres. Din punctul meu de vedere, cand se vor pune pe masa toate contractele si vom afla cu totii cine sunt beneficiarii, avem sanse sa rezolvam problema. Astazi am cautat si am gasit una din firmele care cumpara curent de la Turceni si Rovinari. Este a copiilor a doi liberali: a fiului domnului Gheorghe ßtefan de la Piatra Neamt si a fiului deputatului de Neamt PNL Dorinel Ursarescu", a declarat ieri Ponta. Social-democratul a spus ca in acest caz este vorba despre sume foarte mari.
"Doar adunand dife-rentele de preturi la cele 16 firme, 16 contracte pe care le-am spus, dar sunt si alte contracte, fara licitatii, sunt miliarde de lei zilnic. Pe ministrul ßeres trebuie sa-l convingem sa puna pe masa preturile." Victor Ponta sustine ca prin demersul sau incearca, de fapt, sa-l ajute pe ministrul Codrut ßeres. (A.M.)