PN¥CD este decis sa foloseasca "momentul istoric" al "unificarii dreptei din Romania". Potrivit liderului Marian Milut, formatiunea politica va incerca sa se orienteze catre un segment electoral care se regaseste in zona rurala. Mesajul pe care PN¥CD doreste sa-l adreseze acestui electorat are ca tema problema fondului funciar: "¥arani, nu va vindeti pamantul !"

Presedintele PN¥CD, Marian Milut, a declarat ieri ca platforma politica a noului pol de centru dreapta va fi lansata in iulie. Potrivit liderului PN¥CD, aceasta lansare va reprezenta baza pregatirilor pentru europarlamentare, primele din graficul alegerilor. "Multi lideri de filiale locale au inteles ca trebuie sa ne apucam de treaba si in cadrul polului de centru dreapta. Ceea ce va conta de acum inainte va fi activitatea concretizata in procente si voturi. Polul de centru dreapta va fi materializat intr-o platforma - program, economic si social, care va fi lansata la mijlocul lui iulie.
Lansarea programului va fi momentul de start pentru perioada urmatoare in graficul de alegeri, atat pentru Parlamentul European, cat si alegerile locale si centrale", a afirmat Marian Milut. Declaratiile au fost facute la lucrarile reuniunii largite a Comitetului de Conducere al PN¥CD Arad, eveniment la care, alaturi de liderul Marian Milut, au mai participat prim-vicepresedintele Aurelian Pavelescu si reprezentanti ai partidului din organizatiile Timis, Bihor, Hunedoara si Caras Severin.

Partidul are nevoie de un scor bun

Presedintele PN¥CD sustine ca liderii locali ai partidelor care formeaza polul de centru-dreapta vor incepe discutiile pentru stabilirea colaborarilor pentru perioada urmatoare. Milut a precizat ca PN¥CD nu a negociat cu PNL obtinerea unor posturi de conducere in institutiile deconcentrate, dar ca formatiunea sa este dispusa sa sprijine Guvernul. "Nu s-a pus in discutie obtinerea unor functii sau posturi de conducere. Noi nu participam la guvernare. Vom incerca sa sprijinim Guvernul prin tot ceea ce putem noi, prin structurile locale, prin proiectele-program pe care le avem. Vom incerca sa dam solutii la problemele Romaniei", a afirmat el. In legatura cu participarea PN¥CD la alegerile pentru Parlamentul European, Marian Milut a spus: "Partidul trebuie sa obtina un scor suficient de bun ca intradevar sa aducem puncte aliantei formate cu PNL si AP".
"Urmeaza sa vedem care este solutia cea mai buna si cea mai fireasca in cea ce priveste participarea PN¥CD la europarlamentare. Dar pot sa va garantez ca vom avea minimum doi parlamentari in Parlamentul European din aceasta constructie de centru-dreapta", a sustinut Milut.

"¥arani, nu va vindeti pamantul!"

Marian Milut considera ca, prin intrarea in acest pol de centru-dreapta, partidul pe care il conduce se afla intr-un moment istoric. Potrivit liderului sau, PN¥CD ar participa astfel la o constructie politica "menita sa realizeze unificarea dreptei in Romania, polul de centru-dreapta". "Pentru a realiza acest ideal politic trebuie sa redam PN¥CD romanilor, oamenii alaturi de care trebuie sa construim noile repere politice, ale Romaniei. PN¥CD are un segment electoral extrem de important care se regaseste in bazinul rural, unde o mare din partea populatie traieste, iar in perioada care urmeaza, in urmatorii 8-10 ani, problematica mediului rural devine una nationala si ea trebuie sa fie rezolvata in folosul cetatenilor care locuiesc in aceste zone", a sustinut Milut.
Liderul PN¥CD a tinut sa spuna ca se referea la problema fondului funciar ca la una dintre problemele care trebuie sa fie o preocupare clara a formatiunii sale. Potrivit lui Milut, in aceasta chestiune, mesajul partidului este: "¥arani, nu va vindeti pamantul!". "Este momentul sa le explicam taranilor nostri ca acest pamant poate sa intre intr-o asociere si sa le explicam cum se face acest lucru si sa-i protejam pentru a nu deveni saraci pe veci. Ar fi o mare greseala sa incurajam vanzarea acestui pamant catre diversi cumparatori sau investitori pe un pret de nimic", a spus Milut.