Puterea: Pro Democratia joaca marsav anti Ponta (Autor: Mihai Palsu)

Voluntarii de la Asociatia Pro Democratia, in frunte cutelegenicul politolog Cristian Pirvulescu, se opun votuluiuninominal pur. Protectorii autointitulati ai democratiei auavut mintea in vacanta cand au comparat legea electoralaaprobata de Senat cu votul de pe vremea comunistilor. Darce pacat ca trupul lui Pirvulescu nu si-a petrecut concediile in Anglia. Altfel ar fi spus ca de cand e democratie in Albionvotul uninominal pur functioneaza impecabil.
Pirvulescu face un joc marsav pro PDL. El se foloseste cinic de tehnici de manipulare a opiniei publice. In loc sa puna petapet punctele bune si rele ale sistemului de vot propus de USL, Pirvulescu face o comparatie tendentioasa, care in mintea romanului are conotatii sinistre - cei 40 de ani negri de domnie comunista.
Mai mult, intr-un comunicat extrem de tendentios, incalificabil pentru un democrat, pentru justitiarul politic al romanilor, liderul APD pune la bataie numai expresii defetiste, pesimiste, grave, care puse cap la cap compun un ordin subliminal de respingere a votului uninominal pur:"Luand act cu ingrijorare de aprobarea rapida... in absenta oricarei consultari cu societatea civila... APD isi exprima consternarea... cere Guvernului... sa respecte recomandarile Comisiei de la Venetia... renuntand la adoptarea... intr-un sens profund nedemocratic... a sistemului electoral... este un serios pas inapoi... oare spre un astfel de regim (comunist) ne indreptam?".
Sa stiti ca nu am trucat textul. Este conceput de domnul Pirvulescu si il puteti lectura integral pe APD. Desigur, cei care nu sunteti usor de pacalit, va intrebati ce se ascunde in spatele acestui comunicat scris in limba de lemn a proletariatului de partid?Nimic mai simplu! Pirvulescu joaca acum pe cartea PDL, pe cartea balamucului parlamentar din care organizatia pe care o conduce are de castigat infinit mai mult decat dintr-un context ordonat politic. Adica una este sa baleiezi si sa profiti financiar de pe urma a sase-sapte partide cu reprezentare in Parlament, si alta este sa comentezi democratic activitatea a cel mult trei partide! Apoi, Pirvulescu nu este usa de biserica, are teme de lupta, are beneficii liberale.
Comunicatul APDpune in discutie numai elemente care se vor negative ale votului uninominal. Veti observa ca aceste argumente nu au legatura cu subiectul si sunt voit compuse persuasiv - in interiorul aceleiasi fraze se folosesc cuvinte forte, care induc ideea de viitor sinistru pentru Romania.
Exemplu: "Adoptarea sistemului majoritar intr-un tur poate produce grave distorsiuni ale democratiei reprezentative si este cel mai probabil neconstitutional". (Sublinierea noastra).
Da, domnule Pirvulescu, un singur tur poate trimite in Parlament doar pe cei votati de alegatori, nu si pe cei redistribuiti conform unui algoritm absurd - vezi alegerile din 2008. Da, domnule Pirvulescu, un singur tur nu este neconstitutional si nu este nedemocratic pentru ca votul este un act de vointa personala pe care alegatorii pot sau nu sa-l exercite dupa cum doresc si sa stampileze pe cine vor.
Da, domnule Pirvulescu, un singur tur este mai putin costisitor in conditiile unui buget modest.
Da, domnule Pirvulescu, este democratic ca sa se decida in Parlament cum se vor desfasura alegerile din noiembrie 2012.
Da, domnule Pirvulescu, Comisia de la Venetia ne sfatuieste sa nu modificam legile electorale in anul electoral, dar contextul romanesc este aparte numai daca ne gandim ca ultimul Referendum a dispus directii clare de modificare a Constitutiei si a reorganizarii Parlamentului.
Si, apropo, daca tot va laudati din prima fraza de prezentare pe care o afisati peste tot ca sunteti o organizatie neguvernamentala, de ce domnule Pirvulescu incasati bani de la Agentia pentru Strategii Guvernamentale si Camera Deputatilor? Sa inteleg ca ati uitat ca cele doua institutii amintite se hranesc cu banii contribuabililor?
Domnul Pirvulescu nu mai apara democratia, ci face jocuri politice josnice. In loc sa explice cu argumente unde se incalca democratia, Pirvulescu se joaca cu mintile oamenilor. Din nefericire pentru romani, comunicatul Asociatiei Pro Democratiaeste unul politic, este pro PDL si anti USL, desi Pirvulescu este fan PNL!