Desi Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex", filiala Dolj, conta pe aproximativ 600 de politisti pentru miscarea de protest organizata ieri, numai aproape 100 de agenti si ofiteri din Dolj si Olt s-au prezentat la ora 10.00 in Piata "Mihai Viteazul" din Craiova. La miscarea de protest au mai luat parte si cativa membri ai Sindicatului "Forta Legii", la care este afiliat "Pro Lex".
Elvis Maceseanu, presedintele gruparii sindicale Dolj a "Pro Lex", a explicat ca politistii nu mai suporta bataia de joc si umilinta la care sunt supusi in ultimul timp si ca se confrunta cu probleme materiale grave, enumerand lipsa banilor pentru chirii, pentru echipament si consumabile, pentru benzina, taierea primelor de vacanta, necompensarea orelor suplimentare si lipsa personalului. De asemenea, liderii Sindicatului "Pro Lex" au punctat si lipsa unei legi coerente, care sa il apere pe politist de abuzurile la care este supus in strada. Protestatarii stransi ieri in Piata "Mihai Viteazul" au purtat uniformele de serviciu, insa se aflau in timpul liber, astfel incat activitatea IPJ Dolj nu a fost afectata. Spiritele s-au "incins" atunci cand prin zona a trecut o duba a Serviciului de Informatii si Protectie Interna: "Uite baietii de la Doi si un sfert! Veniti sa ne fotografiati sa se vada cine a fost la protest!", au strigat politistii.
Mai in gluma, mai in serios, conducerea "Pro Lex" se pare ca a gasit si solutia problemelor cu care se confrunta politistii: ministrul Elena Udrea. "Un anumit ministru a cerut bani pentru scene, tabere si salvamari si i s-au dat, dar pentru noi nu se gasesc bani! Propun ca acel ministru sa fie clonat si pus la MAI, ca sa ne rezolve si noua problemele", a propus Maceseanu, sustinut de ceilalti protestatari.