Sarbatorile Pascale au fost un bun prilej pentru majoritatea politicienilor si oamenilor din administratia doljeana de a sta alaturi de familie si de a se bucura de cateva clipe de liniste. Pentru o parte dintre ei, Pastele de anul acesta a fost marcat insa de drama pe care o traiesc sinistratii din sudul judetului.
Edilul-sef al Craiovei, Antonie Solomon, si-a impartit timpul liber oferit de Sarbatorile Pascale intre familie si craioveni. Cu toate ca planuise sa-si viziteze parintii la Carna, Solomon a hotarat sa-si petreaca cea mai mare parte a timpului la Leamna, trecand si prin Parcul "Romanescu" pentru a saluta electoratul adunat la sarbatoare. "In noaptea Invierii am fost la biserica la mine in cartier si a doua zi am plecat la Leamna, dar am trecut o ora si prin Parcul 'Romanescu', sa stau cu craiovenii. Trebuia sa merg in vizita la parinti la Carna, dar nu am reusit decat sa vorbescu cu ei la telefon. De spovedit, m-am spovedit inainte. Am destule pacate, si multe, si grele, dar spovedania a durat cam un sfert de ora si nu am primit vreo penitenta din partea preotului, deci nu sunt chiar atat de grave", a spus edilul-sef Antonie Solomon.
Spre deosebire de seful sau din primarie, viceprimarul Gheorghe Nedelescu a facut o vizita de doua ore parintilor in judetul Arges, inainte de a se intoarce la treburile din primarie, care l-au tinut ocupat toata perioada Sarbatorilor Pascale. "Duminica m-am dus la parinti in judetul Arges, insa nu am stat decat doua ore. In rest, am fost la serviciu pentru ca mai ales in perioada aceasta apar problemele", a spus vicele Nedelescu.
In cautarea unei clipe de ragaz si dorind sa stea departe de primarie cel putin pe perioada Pastelui, viceprimarul Sorin Iordache a declarat ca a stat alaturi de familie, fiind oricum mult prea obosit pentru a pleca undeva. "Am stat acasa si am petrecut cu familia. Am fost prea obosit sa ma duc undeva si oricum consider ca aceste sarbatori se petrec in familie. Despre spovedanie pot sa spun ca nu am facut acest lucru niciodata. As avea prea multe de povestit si i-as incurca pe ceilalti, care ar avea mai putine de spus", a spus in gluma viceprimarul Iordache.
Conducerea CJ Dolj, cu gandul la sinistrati
In timp ce edilii din Primaria Craiova si-au petrecut Pastele in familie, intocmind lista de pacate pe care ar trebui sa o rosteasca in fata preotului la spovedanie, gandul conducatorilor din administratia publica locala la nivel judetean a stat mai mult la sinistratii lasati fara un acoperis deasupra capului de revarsarea Dunarii decat la sarbatorire. Desi nu s-au declarat lipsiti de pacate, nici un membru din conducerea Consiliului Judetean Dolj nu s-a spovedit cu ocazia Sfintelor Sarbatori Pascale.
Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, a declarat ca, desi cel putin in prima zi de Paste a stat alaturi de familie, a trecut si pe la serviciu pentru a evalua situatia din sudul judetului. "Am fost la Inviere, insa nu m-am spovedit, nu pentru ca nu as avea pacate, dar nu sunt obisnuit cu asemenea proceduri. Sunt un crestin de valoare medie. Duminica dimineata am fost in mijlocul familiei, apoi am trecut pe la serviciu sa vad ce s-a mai intamplat. Azi (ieri - n.r.) sunt pe teren la Bechet si Bistret pentru ca situatia de aici este foarte dificila", a spus Ion Prioteasa.
Cu gandul la cei care isi petrec Pastele pe camp, in corturile armatei, a fost si vicepresedintele CJ Dolj, Constantin Dascalu, care a avut cam acelasi program cu cel al sefului din consiliu. "Am fost sa iau lumina in noaptea Invierii, insa nu m-am spovedit de mult, desi cred ca ar trebui sa o fac pentru ca eu cred ca sunt foarte putini oameni care pot spune ca nu au pacate. Duminica am fost cu mai multe organizatii umanitare sa impartim pachete sinistratilor si dupa pranz am ajuns si acasa, la familie. Azi (ieri - n.r.) voi merge iar pe teren", a spus Dascalu.
Tot alaturi de cei dragi a petrecut Pastele si vicepresedintele CJ Dolj, Victor Odolbasa, care a decis sa petreaca doua zile la Manastirea Sf. Calinic din Dolj. "Ca de obicei, mi-am petrecut sarbatorile in familie, asa cum fac de cand ma stiu. Am hotarat duminica sa ne ducem la Manastirea Sf. Calinic si voi sta si azi aici. Nu m-am spovedit pentru ca nu obisnuiesc sa fac asta", a spus vicele Odolbasa.
Parlamentarii au petrecut Pastele in familie
La fel ca si conducerea administrativa a judetului, si politicienii au petrecut Sarbatorile Pascale alaturi de familie. Senatorul Mario Ovidiu Oprea, presedintele PNL Dolj, a avut doar o zi libera de Paste pe care si-a petrecut-o in familie. "Pastele de anul acesta a fost foarte scurt pentru mine pentru ca azi (ieri - n.r.) sunt la Bruxelles la o intalnire privind independenta justitiei in statele candidate. In noaptea Invierii am fost la Catedrala din Craiova sa asist la slujba, cum fac din anul 1996, si duminica am petrecut-o alaturi de familie", a spus senatorul Oprea.
Ca si colegul sau de Alianta si Senat, Radu Berceanu, presedintele PD Dolj, a stat alaturi de familie si de rudele care s-au hotarat sa-l viziteze. "Nu am facut nimic deosebit anul acesta de Paste. In noaptea Invierii am fost impreuna cu familia si rudele la o biserica in apropiere de Curtea de Arges, insa nu m-am spovedit pentru ca nu sunt asa bisericos. A doua zi m-am intors la Bucuresti pentru a petrece Pastele cu alt rand de rude", a spus senatorul Berceanu.
Deputatul Ion Calin, presedinte al PSD Dolj, a petrecut Sarbatorile Pascale tot in familie, ducandu-se in noaptea Invierii la aceeasi biserica la care a fost si presedintele PNL Dolj, senatorul Mario Ovidiu Oprea. "Am stat acasa cu familia, la Craiova, si prima, si a doua zi de Paste. In noaptea Invierii am fost la Catedrala la slujba, insa de spovedit nu m-am spovedit pentru ca nu obisnuiesc", a spus deputatul Calin.