Politicienii au participat luni la ceremonii de deschidere a anului tcolar, prilej de a face noi promisiuni electorale. Premierul Calin Popescu Tariceanu a luat parte la ceremonia de deschidere a anului tcolar din comuna ilfoveana Gruia, prilej de a anunta ca programul prin care elevii claselor a IX-a ti a X-a primesc cate un calculator, care va demara in toamna acestui an, va fi extins pentru tot invatamantul preuniversitar. Ministrul educatiei Cristian Adomnitei a deschis anul scolar la Iasi, unde, timp de cateva minute, le-a povestit elevilor de clasa I din comuna Erbiceni despre Amiaza Imparat ti fetele lui, iar la final le-a daruit carti cu povetti. Ministrul a mai participat ti la festivitatea de deschidere a anului scolar de la Colegiul "Mihai Eminescu", din municipiul Iasi. "Cati dintre voi vor sa se faca primari sau sa ocupe orice alta functie reprezentativa? Pentru aceasta exista o conditie fundamentala, aceea de a invata pentru voi insiva", a spus ministrul.
Pretedintele PD-L Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, si-a insotit fiicele Patricia si Cezara la deschiderea anului, care a avut loc in clasele elevilor, deoarece la ora aceea ploua la Cluj-Napoca. Boc le-a vorbit colegilor de clasa ai fiicei sale. "Principala voastra preocupare trebuie sa fie cartea ti munca pentru a putea deveni ceea ce vreti sa fiti in viata. Puteti sa va jucati, dar dupa ce va faceti temele pe care vi le da doamna educatoare", i-a indemnat edilul-tef al Clujului pe elevi, dupa care a vizitat si clasa I, unde, de asemenea, a sfatuit copiii sa invete si sa fie cuminti.
Un alt lider al PD-L, Theodor Stolojan, a fost prezent la Şcoala nr. 55 din Capitala, prilej cu care a vorbit despre necesitatea deschiderii unui cont educational. "Vrem pentru fiecare copil, sigur, n-o sa putem incepe cu toti odata, macar cu cei care se nasc, incep sa se nasca, sa le deschidem un cont educational in care statul, parintii, donatori, sa poata sa constituie fonduri", a precizat el.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a ales sa participe la deschiderea noului an tcolar alaturi de elevii Şcolii generale nr. 310, din sectorul 6, care a fost reparata pe banii Bancii Europene de Investitii (BEI), dar mai are nevoie de o sala sport. Oprescu a promis ca licitatiile pentru lucrarile necesare, fiind vorba de 102 de tcoli incluse in programul de reabilitare cu fonduri BEI, vor avea loc saptamana viitoare. "Nimeni nu vrea sa liciteze, pentru ca tcolile astea nu seamana nici cu bordurile, nici cu asfaltul. Sper sa gasesc constructori dettepti, care sa-ti vada de treaba", a spus primarul Capitalei.