Ziua de 1 Mai reprezinta pentru cei mai multi dintre noi un bun motiv de relaxare si petrecere in aer liber, la iarba verde, cu prietenii. 1 Mai este ziua solidaritatii internationale a celor ce muncesc. Este ziua-simbol a luptei maselor exploatate si dominate, pentru drepturi sociale. Pentru politicienii zilelor noastre, unde nu a fost sa fie rost de un mic sau o bere (ca in cazul Zilelor comunei Gradina), lucrurile au decurs... monoton. Cel putin asta au dat de inteles cei cu care am stat noi de vorba: nimic iesit din comun, aceleasi vechi indeletniciri.
Foarte multi dintre constanteni s-au aflat in week-end-ul prilejuit de deschiderea oficiala a sezonului estival in statiunile de la malul Marii Negre sau la iarba verde, impreuna cu prietenii sau familia. Exista si exceptii, adica oameni care au serbat ziua muncii prin... munca. Pentru altii insa, 1 Mai a reprezentat cel mai bun prilej de etalare a masinilor luxoase in parcarea hotelurilor sau in fata cluburilor de la malul marii. Sau pentru plimbare prin alte statiuni decat in orasul pe care il conduce, cum este de exemplu primarul din Eforie, Ovidiu Brailoiu. "M-am plimbat prin Mangalia, pe-aici, prin imprejurimi", a spus Brailoiu. Alti politicieni constanteni au ales sa petreaca ziua de 1 Mai cu prietenii sau cu familia. Senatorul PNL Puiu Hasotti nu a sarbatorit ziua muncii, deoarece considera ca aceasta nu reprezinta nimic deosebit. "Pentru mine, ziua de 1 Mai este o zi ca oricare alta, nu are nici o semnificatie deosebita. Este doar o zi libera si atat, care imi aduce amintire de perioadele trecute. Dar este bine ca lumea inca se mai distreaza, ca sunt persoane care merg la plimbare. Eu de 1 Mai am stat acasa, m-am relaxat si am citit", a declarat Puiu Hasotti.

Eserghep dezaproba ceea ce tinerii veniti in Vama Veche inteleg prin distractie

Parerile vizavi de modul de distractie al tinerilor sunt impartite, iar alesii nostri locali si le expun diferit, tot asa ca la alegeri. "Sunt cu cativa prieteni si ma relaxez, daca tot este o zi libera. Cel mai trist este faptul ca tinerii nu au inteles ce inseamna distractia. Este de remarcat faptul ca tot ceea ce se spune si se scrie despre Vama Veche, nu este tot. Acolo sunt mult mai multe. Ceea ce nu este deloc bine pentru noi, dar asta este!", a precizat, pentru cotidianul "Replica" de Constanta, deputatul PRM Gelil Eserghep. Pentru ca vorbeam ca sunt si oameni care de ziua muncii chiar au muncit, unul dintre acestia este presedintele Organizatiei Constanta a Partidului Actiunea Populara, Max Badin. "De 1 Mai am muncit. Pentru mine, 1 Mai nu este decat o sarbatoare veche, care nu-si mai pastreaza semnificatiile decat in randul tinerilor dornici de distractii. Totodata, aceasta zi este si deschiderea oficiala a sezonului estival. Dar, atunci cand am timp liber, iar acesta nu trebuie neaparat sa fie ziua de 1 Mai, atunci imi place sa joc table si castig intotdeauna", a declarat acesta. De multe ori s-a demonstrat faptul ca cei mai multi combina utilul cu placutul, iar de la acest aspect nu face exceptie nici Mircea Banias, directorul Administratiei Porturilor Maritime SA Constanta. "Pentru mine, ziua de 1 Mai nu are nici o semnificatie. Nu reprezinta nimic deosebit, drept dovada ca am petrecut-o intr-un mod obisnuit. Astfel ca, dimineata am fost la serviciu, iar dupa - amiaza am plecat la o plimbare cu masina impreuna cu familia", a precizat Mircea Banias. Ziua de 1 Mai este zi de odihna si pentru familia Basescu, dar nu pentru familia presedintelui, ci pentru familia Doinitei Basescu, consilier local municipal PD. "Pentru familia Mircea si Doinita Basescu a fost o zi de reunire a familiei. Faptul ca vin copiii acasa este un lucru minunat. Vorbim aici de copiii nostri, nu de copiii presedintelui Basescu, pentru ca stiu ca va referiti la acest aspect. A fost o zi de odihna, pur si simplu", a declarat pentru cotidianul "Replica" de Constanta Doinita Basescu.