Puterea informeaza ca fiica cea mare a presedintelui Romaniei, Ioana Basescu, a depus la OSIM o cerere de inregistrare a unei marci "Miscarea Populara". Puteti citi in continuare comentariile unor politicieni.

• Sever Voinescu, purtator de cuvant PDL
"Ar trebui ca PDL sau eu sa avem o reactie? Deocamdata a inregistrat o marca. Nu vad care este miza politica in toata afacerea asta."

• Theodor Paleologu, deputat PDL si membru al platformei politice Fundatia Crestin Democrata, condusa de Teodor Baconschi:
"Nu va suparati pe mine, dar eu nu vreau sa comentez deocamdata acest subiect. Eu imi vad acum de campania mea pentru alegerile din PDL."

• Victor Ponta, copresedinte USL:
"Chiar nu ma preocupa deloc ce face doamna Basescu."

• Mihai Voicu, purtator de cuvant PNL:
"Nu ne pasioneaza deloc acest subiect. Poate sa inregistreze ce vrea ea si sa faca ce vrea ea cu Miscarea Populara. Pentru PNL, acesta nu este un subiect. Contestatii se depun la Tribunalul Bucuresti, doar daca se doreste infiintarea unui nou partid. Eu am vazut printre picaturi ca deocamdata ea a inregistrat doar marca Miscarea Populara."

• Marius Vladu, fost secretar general al "Actiunii Populare"
"Poate face orice cu aceasta marca - poate crea ulterior un partid, un ONG, isi poate folosi denumirea si sigla pe produse si inscrisuri de campanie etc.
O formatiune politica trebuie inregistrata obligatoriu la Tribunalul Bucuresti. Asta nu inseamna ca nu poti sa inregistrezi marca mai intai la OSIM. Dar dupa ce ai inregistrat-o la OSIM, trebuie neaparat sa o inregistrezi la tribunal. Daca sunt formatiuni politice deja inregistrate si poarta nume asemanator, ele pot contesta numele, pe motivul ca poate crea confuzie in randul publicului.
Actiunea Populara nu va depune nici o contestatie. Si va explic si de ce. Noi am fuzionat cu PNL in 2008 si nu mai avem personalitate juridica. Insa PNL poate contesta infiintarea 'Miscarii Populare', pentru ca Actiunea Populara este un brand al Partidului National Liberal."