Pentru a masca toate negocierile care s-au purtat intre formatiunile politice la nivel central, dar si local, privind componenta si conducerea noii administratii locale si judetene, formatiunile politice au preferat sa ramana in umbra, ori au iesit in fata cu fel de fel de proiecte, actiuni de reorganizare sau excluderi care ne-au abatut atentia de la activitatea de baza cu care s-au indeletnicit in ultimele sapte zile.

Razboinicul saptamanii

Este titulatura cu care se poate mandri, la finalul ultimelor sapte zile, Eugen Durbaca, presedintele Organziatiei Judetene a Partidului Conservator, care s-a apucat de secerat "uscaturile" din partid care au adus rezultate slabe la alegeri. Daca a inceput cu organizatia conservatoare de la Varlezi, unde a exclus din partid 14 membri, consilieri si supleanti, pe motiv ca nu l-au ascultat, actiunea lui Durbaca s-a extins si la nivel central.

Dupa cum preciza insusi presedintele filialei galatene a Partidului Conservator, pentru simplul fapt ca la Galati PC are cea mai buna organizatie, Eugen Durbaca poate sa se impuna si sa ia decizii la nivel central. El a facut parte din comisia care a adecis analize la sange pentru nu mai putin de 13 organizatii PC de la nivelul intregii tari, filiale in care, in cea mai scurta perioada, vor avea loc schimbari majore ce se vor lasa cu lacrimi.

Ba e neagra, ba e alba

La mai putin de o saptamana, presedintele filialei judetene a Partidului National Taranist Crestin Democrat, Constantin Telegan, a trecut de la o stare la alta, ba chiar de la perspectiva sumbra a viitorului sau la una extrem de optimista. Telegan a renuntat complet in ultimele zile la ideea ca n-a reusit mare lucru la localele din acest an si la faptul ca trebuia sa se gandeasca spre ce partid sa se indrepte pentru ca zilele sale la carma formatiunii taraniste pe care o conduce erau numarate, si este mai imcrezator ca niciodata.

Telegan spune acum ca are sanse sa ramana presedinte al filialei PNTCD, ca ii va fi data sansa sa schimbe echipa si sa se apuce serios de treaba. Cum toata lumea e libera sa viseze, il lasam si pe el s-o faca, insa vom vedea ce soarta va avea zilele acestea, cand se va decide la nivel central pozitia sa in viitoarea conducere.

Lupta pentru batrani

Pe zi ce trece conservatorii par din ce mai implicati in actiuni care ii vizeaza pe batrani, iar in ultima saptamana acest interes conservator pare sa fi atins punctul culminant. Si asta pentru ca in ultimele sapte zile conservatorii au avut castig de cauza cu doua proiecte legislative care vin in ajutorul varstnicilor.

Daca primul vizeaza rezolvarea problemei chiriasilor din casele nationalizate, cel mai adesea pensionari, si posibilitatea acestora de a beneficia, prin lege, de o locuinta, si de a nu fi nevoiti sa locuiasca in strada dupa ce vor fi dati afara de proprietari, prin al doilea proiect ce asteapta sa fie pus in practica se vrea protejarea varstnicilor in fata "specialistilor" din imobiliare, care-i pot pacali si ii pot lasa fara casele pentru care au muncit o viata.

Aceste doua proiecte conservatoare nu sunt singulare si vor fi cu siguranta apreciate de persoanele in varsta.