Democratii au mutat campania electorala pentru fotoliul de primar de la Firtanesti in orasul nostru. Directorul de campanie electorala, Eduard Vasilache, si purtatorul de cuvint al PD, Mihail Boldea, au povestit ieri modul in care PSD si PC ii terorizeaza pe cei care sustin campania pedistilor. “PSD si PC fac campanie electorala cu bita. Se folosesc vechile metode staliniste”, a declarat Mihail Boldea.

Eduard Vasilache a precizat ca ieri PD a inaintat la Tribunalul Galati si la Prefectura o cerere de contestare a presedintelui Biroului Electoral de Circumscriptie, Ilie Galaon, pentru ca acesta ar fi fost prezent o singura data la actiunile BEC. “Mai mult decit atit, am inteles ca judecatorul Galaon se afla intr-o deplasare la Bucuresti de citeva zile pentru a participa la niste cursuri de pregatire profesionala. Acest lucru a dus si la incalcarea ordinului prefectului Mihai Capra prin care se stabilea data de 17 noiembrie pentru desemnarea panourilor de expunere a afiselor electorale. Acest lucru nu a fost respectat pentru ca PSD nu a avut un candidat clar si deci a tras sfori pentru a nu-i lasa nici pe ceilalti sa-si afiseze candidatii. Acum situatia va intra in normal”, a declarat Eduard Vasilache.

Mihail Boldea si-a completat colegul si a spus ca “judecatorul Galaon avea obligatia sa fie zilnic prezent in circumscriptia electorala pentru ca el trebuia sa vegheze la respectarea legii electorale”.