Reprezentantii PNL au iesit, luni, de la consultarile initiate de presedintele Traian Basescu pe tema revizuirii Constitutiei, organizate la Cotroceni, la cateva minute de la inceputul intalnirii, fiind nemultumiti ca a fost invitat si grupul parlamentar al independentilor.
"Noii am dat curs invitatiei pe care presedintele a facut-o, pe subiecte pe care domnia sa le-a propus. (...) Problema care ne-a facut sa parasim inainte de inceperea discutiilor aceste consultari este una care nu e doar formala, ci de principiu. Noi intelegem sa participam la consultari cu presedintele Romaniei la nivelul partidelor parlamentare plus grupul minoritatilor, pentru ca partidele parlamentare, adica PNL, PSD, PDL, PC, UDMR si grupul minoritatilor nationale sunt formatiuni politice care au identitate, care s-au prezentat in alegeri sub acest nume, s-au prezentat cu un program, cu puncte de vedere si ele sunt in Parlament legitimate de votul dat in cunostinta de cauza de alegatori, de cetatenii Romaniei", a declarat Crin Antonescu.
El a adaugat ca prezenta la aceste consultari, la acelasi nivel de legitimitate, cu partidele parlamentare a "grupului asa-numitilor independenti" este inacceptabila din punctul sau de vedere.
"I-am spus domnului presedinte ca daca domnia sa, prin aceasta invitatie laolalta, cautioneaza ceea ce se intampla in Parlament cu grupul independentilor asa-zisi, adica falsificarea vointei electoratului, noi nu putem sa cautionam la randul nostru prin a accepta aceasta situatie, o atare stare de lucru. L-am asigurat pe domnul presedinte ca ii stam la dispozitie oricand pentru a-i face cunoscute punctele noastre de vedere si pentru a dialoga pe aceste teme, fie intr-o intrevedere separata, fie intr-o intrevedere la nivelul partidelor parlamentare plus grupul minoritatilor. Cu oameni care au intrat in Parlament asumand un program, dupa aceea sa falsifice vointa electoratului din scopuri politicianiste, noi nu putem sta in rand si nu putem sta la acelasi rang de demnitate politica ", a mai spus Crin Antonescu.