Acuzati de mai multe ori ca pun in pericol aderarea Romaniei la UE, conservatorii ii indica acum pe liberali si democrati ca fiind distrugatorii coalitiei de guvernare

Luptele politice care se poarta intre liderii organizatiilor ce formeaza Alianta D.A., PNL si PD, fac ca tensiunile din coalitia de guvernare sa creasca cu fiecare zi care trece. Cei care erau acuzati pina acum de democrati si liberali ca pun piedici tarii in drumul sau spre Uniunea Europeana, conservatorii lui Dan Voiculescu, au iesit la atac si au aratat cu degetul spre cei pe care ii considera vinovati pentru tensiunile care au pus stapinire pe scena politica nationala. In acest sens purtatorul de cuvint al Partidului Conservator, liderul grupului de deputati conservatori Bogdan Ciuca, a subliniat ca in aceste zile orice roman poate vedea ca nu UDMR si partidul pe care il reprezinta sint vinovate pentru modul defectuos in care functioneaza coalitia de guvernare. "Alianta este afectata de ceea ce se intimpla acum intre liderii democrati si liberali. La fel de nociva este si tensiunea aparuta acum in interorul Partidului National Liberal. Situatia in care se afla Alianta si coalitia este provocata de dorinta celor din fruntea Partidului National Liberal si Partidului Democrat de a cistiga suprematia pe scena politica nationala. E drept ca razboiul ce se poarta intre democrati si liberali a fost provocat si pentru ca presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu nu reusesc sa se inteleaga. Acum romanii pot vedea ca problemele care macina coalitia nu sint create de Partidul Conservator sau Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania", a declarat pentru "Monitorul de Galati" deputatul conservator Liviu Bogdan Ciuca.

Impacare de dragul aderarii

Conservatorul a mai aratat si ca Partidul National Liberal si Partidul Democrat trebuie sa ramina in coalitie pentru ca altfel Romania nu va mai intra nici in vise in Uniunea Europeana. In plus Ciuca a subliniat ca, tocmai de dragul "aderarii", liderii Partidului Conservator au aminat momentul iesirii de la guvernare. "Coalitia este condamnata sa reziste macar pina cind tara noastra va adera la Uniunea Europeana. Noi, conservatorii, am reusit sa trecem peste unele probleme si am ramas la guvernare de dragul acestei idei. Dupa ce momentul aderarii va fi depasit, se vor putea purta fara teama tot felul de discutii despre alegerile anticipate", a mai declarat Bogdan Ciuca.