Senatoarea Gabriela Firea a sustinut o declaratie politica intitulata: Motiunea Opozitiei: un sac gol ce nu poate sta in picioare! Puteti citi in continuare textul integral al declaratiei politice.
Perspectiva alegerilor din 2016 este din ce in ce mai sumbra pentru liberali, probabilitatea de a prelua guvernarea democratic, pe baza voturilor cetatenilor fiind tot mai redusa. Prin urmare, sunt explicabile incercarile colegilor din Opozitie de a rasturna actualul guvern cu ajutorul altor parghii decat votul popular. De aceea, se agata de trimiterea in judecata a premierului Ponta, ceea ce, in viziunea lor apocaliptica, aduce grave prejudicii de imagine tarii noastre care, iata, deja este izolata pe plan international.
Din pacate pentru ei si din fericire pentru Romania, aceste prejudicii nu se regasesc decat in retorica liberalilor si a adversarilor consacrati ai PSD in general si ai lui Victor Ponta in particular.
Desi a trecut o saptamana de la anuntul facut de procurori, nu a existat nicio luare de pozitie oficiala a vreunui sef de stat sau de guvern, a vreunui ambasador, care sa aduca in discutie o distantare fata de premier si de guvernul Romaniei. Exceptie face desigur ministrul de externe maghiar, care insa are cu totul alte motive si ar fi de-a dreptul ridicol ca orice partid din Romania, inclusiv UDMR!, sa se foloseasca de declaratiile impertinente ale unor oficiali de la Budapesta pentru a puncta in disputele politice interne.
Au fost desigur, cateva declaratii belicoase ale unor politicieni din grupul popularilor europeni, dar care nu au alte calitati oficiale, decat cele de la Parlamentul European, care s-au pronuntat critic in aceasta chestiune. Era de asteptat, ei nu fac altceva decat sa-si ajute colegii de ideologie care, in schimbul ajutorului primit intr-o astfel de chestiune meschina, le vor intoarce favorul poate in probleme mai importante.
De altfel, pentru cine e dispus sa priveasca cu detasare aceste lucruri, este limpede ca situatia juridica a lui Victor Ponta nu s-a schimbat fundamental: este in continuare DOAR suspectat ca ar fi comis anumite fapte, iar pana la pronuntarea definitiva a unei instante, este nevinovat! Faptul ca dosarul a fost trimis in judecata nu face decat sa grabeasca clarificarea situatiei dlui Ponta si in nici nu caz nu o agraveaza!
Daca nu ar evidentia amatorismul care caracterizeaza actuala Opozitie, ceea ce este trist pentru democratie, motiunea de cenzura scrisa in graba pe doua file, prin care PNL spera sa darame guvernul ar fi chiar amuzanta. Iar esenta acestui demers a fost excelent surprinsa de viitorul fost candidat la functia de premier din umbra. Dl. Predoiu sustine ca e treaba lui Dragnea si a PSD daca vor sa piarda puncte electorale pe mana lui Ponta: cu alte cuvinte, liderul PNL spune ca poporul va fi foarte nervos ca cel care le-a reintregit pensiile si salariile si a readus economia Romaniei pe un trend ascendent si sustenabil nu si-a dat demisia, si se va inghesui sa voteze la anul pentru ca in locul lui sa vina Catalin Predoiu-cel care a contrasemnat toate masurile de taieri de pensii si salarii din 2010!
Ne-am astepta la mai multa decenta din partea PNL in general, si a d-lui Predoiu in special. Dar, vorba lui Benjamin Franklin, un sac gol se mentine cu greu in picioare. Sau deloc.