Vicepresedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri seara, la Ploiesti, ca PNL nu va face alianta electorala nici cu PNL si nici cu PSD, spunand ca "PNL va trebui sa incerce cu toate puterile sale sa joace propria carte in politica romaneasca".
Crin Antonescu a declarat, cu prilejul lansarii candidatilor liberali pentru Primaria Ploiesti si Consiliul Judetean Prahova, ca PNL nu are si nici nu va avea vreo intelegere electorala cu PSD sau PDL. "Nu avem si nu vom avea alta alianta nici cu PSD, nici cu PDL. Nu exista drum de intoarcere pentru PNL. E numai un drum inainte" a spus Antonescu in discursul sau, sustinut in fata audientei prezente la evenimentul organizat in centrul Ploiestiului.
Ulterior, vicepresedintele liberal a explicat ca la nivelul conducerii PNL nu s-a luat in discutie ipoteza unei aliante electorale cu PSD sau PDL, insa "in dezbaterea mediatica" s-a vorbit despre posibile asemenea intelegeri electorale. "In dezbaterea publica sau in dezbaterea mediatica am fost pe rand acuzati sau suspectati de o alianta sau de intelegeri cu PSD, asta in principal de catre Traian Basescu si cei din PD, iar in ultima vreme cei din PSD, in preajma acestei campanii electorale, au inceput sa vehiculeze ideea refacerii Aliantei D.A., a unei reapropieri intre PNL si Partidul Democrat. Nu poate fi vorba de asa ceva, Partidul National Liberal a depasit, cred, faza acestor experiente in cea mai mare parte nefericite si sensul in care am spus ca nu exista drum de intoarcere pentru PNL este acela ca PNL va trebui sa incerce cu toate puterile sale sa joace propria carte in politica romaneasca", a declarat vicepresedintele liberal.
Antonescu a mai spus ca "e clar ca in calculele politice pe care presedintele Basescu le face ar putea sa reintre o refacere a Aliantei D.A. sau o reapropiere a PNL de sistemul politic prezidential, sistemul politic pe care Traian Basescu incearca sa-l impuna in Romania". Deputatul liberal a adaugat ca, din punctul de vedere al PNL, reapropierea de PDL sau de Traian Basescu este "inadmisibila", iar zvonurile privind eventuala refacere a Aliantei D.A. "nu au nicun fel de baza in realitate".