Romania Libera : PNL inghite PDL filiala cu filiala

Dezertare. Planul Antonescu-Frunzaverde de anihilare a PDL continua cu racolarea lui Mihai Stanisoara

Dupa plecarea lui Sorin Frunzaverde la PNL, un al doilea prim-vicepresedinte PDL, baronul de Mehedinti Mihai Stanisoara, si-a anuntat ieri trecerea la partidul condus de Crin Antonescu. La fel ca Frunzaverde, Stanisoara si-a motivat "tradarea" prin optiunea pentru "politici de dreapta". Frunzaverde a confirmat pentru "Romania libera" ca racolarea lui Stanisoara face parte dintr-un plan mai vast, dar a respins implicarea masoneriei.
Stanisoara, fost ministru al Apararii si chiar fost consilier prezidential pentru Securitate Natio¬nala, si-a motivat decizia de a trece la PNL, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu Crin Antonescu, folosind aproape cuvant cu cuvant argumentul utilizat si de prese¬dintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde, atunci cand a dezertat, la randul sau, la PNL in 2012. Potrivit lui Stanisoara, "PNL este singurul partid care poate sustine si implementa cu succes politici de dreapta in Romania" pentru ca "PDL reprezinta trecutul, iar PNL prezentul si viitorul".

Planul de destructurare a PDL

Intrebat de "Romania libera" daca a avut vreun rol in racolarea in PNL a lui Stanisoara, Frunzaverde a confirmat, susti¬nandu-si implicarea prin faptul ca aceasta miscare face parte "dintr-un proiect mai vast de consolidare a unui partid politic de centru-dreapta in Romania". In aceiasi termeni si-a formulat Frunzaverde cu un an in urma motivele trecerii de la PDL la PNL, semn ca exista un plan de destructurare a PDL filiala cu filiala si absor¬btia sa treptata in PNL.
Stanisoara a facut in trecut declaratii extrem de jignitoare la adresa USL si a lui Crin Antonescu in special - pe care l-a caracterizat drept Domnul Goe -, iar Antonescu nu este un individ care sa inghita cu usurinta atacuri la propria persoana. De data aceasta a facut-o si i-a promis pe loc lui Stani¬soara un post de vicepresedinte, semn ca racolarea acestuia este mai impor¬tanta decat sentimentele ranite ale presedintelui PNL. Din acelasi plan face parte si racolarea lui Klaus Johannis in PNL si, potrivit aceluiasi Frunzaverde, lucrurile nu se vor opri aici si vor mai exista plecari din PDL la PNL.

Este masoneria implicata?

In binecunoscutu-i stil brutal, Radu Berceanu l-a calificat pe Stanisoara drept "unul dintre gunoaiele" de care PDL trebuie sa scape, dar, mai interesant, a acuzat masoneria pentru acest sir de tradari, avand in vedere ca atat Frunzaverde, cat si Stanisoara sunt masoni: "Sunt lideri importanti ai multor partide care sunt masoni, dar nu stiu daca toti sunt tradatori. Nu am o problema cu apartenenta la masonerie. Problema e cand masoneria decide ca ar fi bine sa faca intr-o directie si partidul in cealalta directie si nu stiu ce mai fac ei in momentul ala, care e prioritatea. Plecarea lui Stanisoara are legatura cu (...) apartenenta celor doi la masonerie. Eu am pus problema la un moment dat in partid: 'Asumati-va public asta cu masoneria; daca partidul va spune s-o luati la dreapta si masoneria sa o luati la stanga, ce alegeti?'".
Frunzaverde ne-a declarat ca trecerea lui Stanisoara la PNL nu are nici o legatura cu masoneria, dar nu inainte de a ne intreba agresiv: "Cine e Berceanu?". Cu toate acestea, despre implicarea masoneriei in miscarile politice din Romania ultimului an s-a vorbit inca din martie 2012, de la trecerea baronului de Caras la PNL. Frunzaverde nu a dez¬min¬tit niciodata aceasta informatie.

Probleme pentru Blaga

Pentru presedintele PDL, Vasile Blaga, tradarea lui Stanisoara vine intr-un moment delicat si s-ar putea sa-l coste mult in competitia pentru presedintia partidului. Dupa dezastrul Frunzaverde, care ajunsese prim-vicepresedinte PDL in urma unui compromis intre gruparile Boc si Blaga, acum Blaga primeste o a doua lovitura cu omul pe care el insusi l-a propulsat in aceeasi pozitie. Imediat, din zona adversarilor lui Blaga au venit acuzatii de pactizare cu inamicul dupa ce un cotidian a publicat pe surse o informatie privind o intalnire secreta Blaga-Frunzaverde-Stanisoara. Blaga a negat ferm si a acuzat gruparea Udrea de dezinformare.
"Romania libera" l-a intrebat pe Vasile Blaga daca a stiut dinainte de inten¬tiile lui Stanisoara si daca nu i-a ridicat un semn de intrebare faptul ca acesta din urma nu a semnat pentru sustinerea moti¬u¬nii lui Blaga desi avea toate motivele. Blaga a sustinut ca nu a avut vreo informatie si ca Stani¬soara "se afla sub presiunea" unei alte grupari. In mod limpede, gestul lui Stanisoara nu a fost menit sa-l menajeze pe Blaga, ci dimpotriva, sa-i ¬cauzeze daune serioase de imagine, avand in vedere ca vestea l-a prins pe acesta pe drumul dintre Craiova si fieful lui Stani¬soara, Drobeta Turnu Severin, unde presedintele PDL urmeaza sa-si prezinte astazi motiunea.

Frunzaverde: "Militia era de dreapta"

Adoua tinta pe care o are in vedere PNL este dominatia PSD in Mehedinti. Stanisoara a pierdut anul trecut, la un scor foarte strans lupta pentru presedintia Consiliului Judetean in fata pesedistului Adrian Duicu. Chiar daca de-acum cei doi vor fi aliati in USL, rivalitatea dintre ei se va mentine, mai ales ca nu sunt doar adversari politici cat si rivali in afaceri, ambii disputandu-si felii din feuda Mehedintiului. Din acest punct de vedere este vorba de un conflict intre doi baroni oportunisti ale caror interese vor capata pana la urma o dimensiune politica.
Frunzaverde ne-a declarat ieri in mod repetat ca "Stanisoara este un om valoros, un om de dreapta". L-am intrebat "Cat poate fi de 'om de dreapta' un personaj care a ajuns in elita politica beneficiind de sprijinul structurilor FSN aflate sub comanda tatalui sau, fost sef al directiei de cercetari penale din Militia Mehedinti, unul dintre cei mai influenti oameni si temuti oameni ai Judetului?". "Si ce? - ne-a raspuns Frunzaverde. Militia era de Dreapta, nu?"