PNL Prahova a dizolvat, in ultimele zile, conducerile a sase organizatii care au obtinut sub 15% din voturi la alegerile locale, printre care si filiala din municipiul Ploiesti. Potrivit NewsIn, presedintele partidului, Adrian Semcu, a anuntat, imediat dupa alegerile locale, ca va lua masuri pentru reorganizarea partidului in vederea alegerilor generale din toamna acestui an, el spunand ca nu se asteapta demisii de la organizatiile cu rezultate sub 15%, ci mandatele lor sunt depuse automat. "Am modificat componenta conducerilor acestor organizatii, inspre bine, in vederea alegerilor din toamna. Este vorba, de fapt, de o reorganizare", a precizat Semcu.
Astfel, conducerile organizatiilor PNL Ploiesti, Campina, Boldesti-Scaeni, Baicoi, Mizil si Plopeni au fost dizolvate de catre Biroul Judetean al partidului.
La Ploiesti, presedinte interimar a fost numit fostul prefect de Prahova si fost candiat la CJ Alexandri Nicolae, care i-a luat locul lui Iulian Teodorescu. "Am solicitat de la responsabilii de zona date despre situatia din fiecare organizatie. Acestea ne sunt necesare pentru ca, in prima noastra sedinta din 14 iulie, vom face o evaluare a potentialului de care dispunem si, in baza acesteia, sa stabilim masurile cele mai bune pentru a imbunatati nivelul de audienta al partidului in randul ploiestenilor", a spus Nicolae.
La Campina, organizatia municipala a PNL a fost preluata interimar de candidatul partidului la Primaria Ploiesti, Gratiela Gavrilescu. Aceasta s-a situat la alegerile din 1 iunie a.c. pe locul trei, dupa noul primar pedelist Andrei Volosevici si, respectiv, pesedistul Daniel Savu.
La Ploiesti, PNL a obtinut 12% din sufragii si va avea, in urmatorii patru ani, patru consilieri locali. Liberalii prahoveni au semnat un protocol de colaborare cu PNDC, care are doua mandate de consilieri locali. De partea cealalta, PSD a castigat opt mandate, iar PNG-CD trei. In CL Ploiesti mai intra PD-L, cu 10 fotolii de consilier.
La nivel judetean, PNL Prahova a obtinut 18,3% din voturile electoratului si are, astfel, in Consiliul Judetean, sapte reprezentanti. Ca si la Consiliul Local Ploiesti, si la CJ a fost semnat un protocol de colaborare pe urmatorii patru ani, cu PNDC, care are cinci consilieri. PSD a castigat 10 mandate de consilieri judeteni, iar PNG-CD trei. PD-L va avea in urmatorii patru ani 11 consilieri judeteni.