Liberalii resping categoric zvonurile privind posibila sustinere a unui guvern minoritar al PNL de catre PSD. Atat presedintele partidului, premierul Calin Popescu-Tariceanu, cat si ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, sustin ca social-democratii lui Geoana fac tot felul de speculatii pentru a crea disensiuni in Alianta.
„Declaratiile liderilor PSD privind o posibila colaborare intre liberali si social-democrati au scopul de a crea disensiuni intre partidele Aliantei D.A.“, a afirmat joi seara intr-o emisiune televizata Calin Popescu-Tariceanu. „PSD sigur ca are interesul sa arunce astfel de declaratii pentru a crea, eventual, anumite disensiuni“, a spus Tariceanu. Presedintele PNL a spus ca „astfel de speculatii se pot face oricand“ si ca PNL nu are o relatie cu PSD, „sub nici o forma“. El a precizat ca a fost unul dintre cei mai vehementi critici ai respectivei intelegeri politice cu PSD si ca pozitia sa a fost constanta si impotriva unei colaborari cu aceasta formatiune politica.

„Un nou tertip al PSD“

In acelasi timp, Bogdan Olteanu, membru al conducerii liberale, a afirmat ca PNL nu este interesat de nici o forma de colaborare cu PSD si nu ia in serios cantecul de lebada al lui Adrian Nastase, care incearca sa-si apere scaunul creand teme de disputa intre PNL si PD. Secretarul general al PSD, Miron Mitrea, a declarat recent intr-un interviu ca PSD este dispus sa sprijine un guvern minoritar al PNL, in situatia in care PD s-ar retrage de la guvernare. Presedintele executiv al PSD, Adrian Nastase, a declarat si el ca, teoretic, este posibila o colaborare politica sau parlamentara intre PSD si PNL privind integrarea europeana, dar numai in anumite conditii si pastrand identitatea fiecarui partid in parte.
Mai mult, liberalii precizeaza, printr-un comunicat, ca intre PNL si PSD nu au existat si nici nu vor exista discutii pentru o colaborare, iar ideea unui guvern din care sa faca parte si PSD reprezinta o speranta desarta a acestui partid de a reveni la guvernare, fiind un scenariu fara legatura cu realitatea.
Potrivit comunicatului, declaratiile din ultima vreme ale liderilor PSD reprezinta un nou tertip prin care se incearca mentinerea lui Adrian Nastase si Nicolae Vacaroiu in fruntea celor doua Camere ale Parlamentului.