Liberalii galateni nu vor sa-i excluda din organizatia lor pe cei care au trecut de partea “platformistilor” lui Theodor Stolojan. Anuntul a fost facut ieri. In acest sens presedintele Organizatiei Municipale PNL, viceprimarul Mircea Razvan Cristea, a declarat ca liberalii care au infiintat grupul de initiativa pentru promovarea Platformei Stolojan nu vor fi exclusi din Partidul Liberal. Asta pentru ca penelistii nu vor sanctiona niciodata delictul de opinie.

“Noi nu vom sanctiona niciodata la Galati delictul de opinie. Noi nu ne-am gindit niciodata sa excludem pe cineva pentru ca anumite subiecte politice pot fi tratate diferit sau pot exista divergente de opinie. Practic este imposibil ca noi sa facem excluderi, mai ales ca in rindul grupului de initiativa nu am inregistrat declaratii ostile la adresa Partidului National Liberal”, a explicat Mircea Razvan Cristea.

Viceprimarul galatean a tinut sa precizeze ca, mai presus de orice, liberalii resping cu tarie orice incercare de rupere a PNL sau de scoatere a partidului din Alianta Dreptate si Adevar. Liberalii vor merge alaturi de colegii democrati indiferent de ceea ce spun unii sau altii.

Flutur, cel mai bun pe Agricultura

Mircea Razvan Cristea a mai spus ca nu este constructiva amenintarea fostului lider liberal Valeriu Stoica privind “trintirea” bugetului de stat daca nu vor fi indeplinite conditiile puse de sustinatorii Platformei lui Stolojan. In schimb acelesi penelist galatean a spus ca a fost surprins neplacut de recomandarea facuta de conducerea de la centru a partidului privind excluderea imediata a tuturor “platformistilor”.

“Eu nu l-as fi dat afara pe ministrul Agriculturii, Flutur, si nici nu i-as fi retras sprijinul politic pentru ca nu este bine sa amesteci politicul cu activitatea Executivului. Povestea din PNL trebuie transata rapid pentru ca trebuie limpezite apele, iar Opozitia se va trezi in 2007”, a incheiat Mircea Razvan Cristea.

Penelistii din orasul nostru nu vor sa-i dea afara din partid pe cei care sustin Platforma lui Stolojan. Mircea Razvan Cristea spune chiar ca Gheorghe Flutur este cel mai bun pe agricultura si in consecinta Tariceanu ar trebui sa-l lase sa-si faca treaba, chiar daca din punct de vedere politic este unul dintre “platformisti”.