Machiavelli.ro informeaza: "Liberala Mariana Campeanu a castigat alegerile parlamentare partiale in Colegiul Hateg".
Candidata Partidului National Liberal, Mariana Campeanu, a castigat alegerile partiale organizate, duminica, in Colegiul Hateg-Tinutul Padurenilor pentru ocuparea postului de deputat, potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Judetean Hunedoara.
Fostul ministru al Muncii a obtinut 8.738 de voturi, ceea ce reprezinta 34, 85 la suta din numarul total al voturilor valabil exprimate. Pe locul doi in preferintele electoratului s-a aflat candidatul Partidului Democrat Liberal (PDL), Daniel Raducanu, care a fost votat de 7.339 alegatori (29,27%). Candidata Partidului Social Democrat (PSD), Liliana Tolas, a obtinut 5.218 voturi (20,81 %) si s-a clasat pe locul al treilea in preferintele alegatorilor. Primarul orasului Hateg, Nicolae Timis, care a candidat independent, a fost votat de 2.683 de alegatori (10,7%).
Lista celor opt candidati din Colegiul Hateg este completata de Fulop Bela (UDMR), care a obtinut 438 voturi, urmat de independentul Remus Cernea, cu 269 voturi, Mircea Paraian (PNG-CD), cu 197 voturi, si Emil Danci (PNTCD), cu 187 voturi. Numarul total al voturilor valabil exprimate a fost de 25.069.
Peste 48 la suta dintre cei 53.222 de alegatori din Colegiul 3 Hateg-Tinutul Padurenilor s-au prezentat, duminica, la urne, pentru a-si alege un nou deputat, dupa ce postul a fost vacantat in luna august. ‘‘Prezenta la vot a fost de 48,27 la suta, pe ansamblul Colegiului 3. In mediul urban s-au prezentat la vot 36,28 la suta dintre alegatori, in timp ce in mediul rural participarea la vot a fost de 54,36 procente‘‘, a declarat purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Judetean Hunedoara, Nicolae Amzoi.
La alegerile partiale din Colegiul 3 Hateg-Tinutul Padurenilor au fost organizate 133 de sectii de votare in 21 de comune si doua orase (Calan si Hateg). Pentru prima oara in tara, in sectiile de votare a fost introdus un program pilot de identificare electronica a persoanelor cu drept de vot, cu scopul de a impiedica exercitarea unui vot multiplu. Postul de deputat in Colegiul Hateg-Tinutul Padurenilor a ramas vacant dupa ce parlamentarul Ioan Timis (PDL) a murit in luna august.