Ministrul delegat pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, a facut ieri o vizita in judetul Bihor. Cu acest prilej el a precizat ca de-a lungul primului an de guvernare au existat mai multe probleme la nivelul coalitiei guvernamentale, dar ca trebuie sa se invete din greseli.
"Este important ca acum exista o intelegere care trebuie pusa in aplicare in toate laturile sale", a spus ministrul, precizand cu acest prilej ca pozitia de vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor, detinuta in prezent de PSD, trebuie sa revina cat mai curand PNL.
Bogdan Olteanu a declarat ca, in urma intelegerilor avute cu colegi de la guvernare, s-a hotarit ca la conducerea consiliilor judetene sa fie cate un reprezentant al fiecarui partid component al coalitiei. In Bihor, UDMR detine presedintia CJ, democratii au un post de vicepresedinte, singurii ramasi pe dinafara fiind liberalii, pentru ca celalalt post de vicepresedinte apartine PSD. Insa, din declaratiile lui Olteanu, rezulta ca liberalii sunt foarte hotariti sa obtina functia care deocamdata apartine social-democratilor bihoreni. Vicepresedintele PNL sustine ca aceasta problema ar trebui rezolvata pe plan local, iar in cazul in care nu se va reusi, ea se va discuta pe plan national. "Daca nu se va lua o decizie la nivel local, atunci vom discuta aceasta pozitie la nivel national, deoarece exista o intelegere la nivelul partidelor de coalitie, care trebuie pusa in aplicare", a mai declarat demnitarul.
Schimbarea vicepresedintelui CJ Bihor nu reprezinta pentru filiala PD cea mai mare problema la ora actuala. Vicepresedintele PD Bihor Mircea Matei a declarat ieri ca mai intai coalitia trebuie sa rezolve problema conducerii institutiilor descentralizate si abia apoi sa se discute despre rezolvarea problemei conducerii consiliilor judetene. "Astept sa se puna in aplicare o alta intelegere a Aliantei, care spune ca toti sefii din institutiile descentralizate, care in ultimii doi ani au fost membri PSD, sa fie schimbati. Dupa ce se va intampla acest lucru, vom putea discuta despre declaratia lui Olteanu, a mai spus Matei.
Cat priveste o eventuala venire a actualului vicepresedinte al CJ Bihor Gavrila Ghilea in randurile PD, vicepresedintele Vasile Petrut s-a declarat foarte incantat, el spunand ca "daca Ghilea semneaza adeziunea, de ce sa nu-l primim, pentru ca este un om de valoare".