Roxana Iordache publica pe blog articolul "GUVERNUL ANTONESCU, O ECHIPA DE ELITA. VIS FRUMOS", pe care il puteti citi in continuare.
' Presedintele PNL, Crin Antonescu, a prezentat alternativa liberala la guvernare, un guvern redus la 11 ministere si axat pe competenta profesionala.
Ii reprosam echipei lui Crin, inoportunitatea prezentarii guvernului din umbra in contextul eliberarii lui Vantu, care capteaza mass-media.
Crin Antonescu a speculat situatia si a-ntors-o in favoarea lui, anuntand din start ca se adreseaza celor interesati de altceva decat de Basescu si Vantu.
Liderul liberal a focalizat atentia publica asupra esentialului, adica a unei echipe capabile sa scoata tara din dezastrul actual. E si o lovitura de imagine, un act de comunicare pe linia caruia PNL ar fi cazul sa continue consecvent. Adica sa fie mereu in ofensiva, sa atace realitatea, sa renunte la reactivitate, sa nu mai lase regimul Basescu sa faca agenda.
Realitatea e ca initiativa lui Crin le-a cam luat maul politicienilor, mai precis, politrucilor. Ion Iliescu poate numi prezentarea guvernului alternativ, o idee "nastrusnica", dar nu e rasul lui, pentru ca PSD n-are. Curajul sa o faca. Si probabil, nici substanta.
Si de fapt, nici populatia nu voteaza niciodata majoritar PNL, pentru ca e - sa fim sinceri - un electorat mutant, abrutizat de propaganda. Deci, din pacate, Romania nu va avea parte de un asemenea Guvern:
Claudiu Doltu - Ministrul Finantelor si Economiei
Andrei Marga - Ministrul Educatiei
Teodor Melescanu - Ministrul Afacerilor Externe
Corneliu Dobritoiu - Ministrul Apararii Nationale
Mariana Campeanu - Ministrul Muncii si al Protectiei Sociale
Eduard Hellvig - Ministrul Infrastructurii Nationale
Victor Voicu - Ministrul Sanatatii
Victor Paul Dobre - Ministrul Administratiei si Internelor
Radu Catana - Ministrul Justitiei
Aurelian Penescu - Ministrul Agriculturii
Mircea Diaconu - Ministrul Culturii si Identitatii Nationale
Prim-ministru: Crin Antonescu. Sa fie clar. Ca PNL isi asuma guvernarea. Pe cont propriu. Niciodata n-ar avea sange Basescu pentru asta. Si nici Iliescu. PSD o scalda, desi e previzibil ca va castiga alegerile. Ca sa ce?!'