Consilierul lui Calin Popescu Tariceanu, senatorul Paul Pacuraru (foto), a declarat ca PNL este, in momentul de fata, extrem de vulnerabil in fata unei motiuni de cenzura. Parlamentarul sustine ca sint sanse ca in primul trimestru al anului viitor sa fie depusa o noua motiune impotriva Guvernului. Totusi, acesta este de parere ca nici un partid parlamentar nu va sustine caderea Guvernului si organizarea de anticipate, pentru ca sigurul partid care va avea de cistigat in urma anticipatelor este PD. “PNL are probleme cu cei care sustin Platforma lui Stolojan. PSD are si el probleme si nu va accepta alegerile anticipate”, a declarat Pacuraru.

Legat de eliminarea lui Gheorghe Flutur din Guvernul Tariceanu, senatorul a spus ca “functia de ministru se primeste doar pe criterii politice. Toata lumea da concurs pentru a ocupa o functie intr-un minister, mai putin ministrul. Asta inseamna ca, atunci cind partidul isi retrage sprijinul politic, respectivul ministru trebuie sa demisioneze”.

Despre subiectul “Flutur” a vorbit ieri si deputatul PC Liviu Bogdan Ciuca. “Eu am o parere buna despre domnul Flutur, dar cred ca situatia ar fi fost extrem de tensionata daca ar fi ramas la minister. Guvernul Tariceanu este un guvern bun, dar razboiul care se duce intre palate se reflecta si asupra ministrilor. A aparut un razboi care se duce pe sub masa. Cred ca, daca Flutur ar fi ramas la Agricultura, relatiile dintre ministri ar fi fost si mai tensionate”, a declarat Ciuca.