Social-democratii ameninta cu motiunea de cenzura pentru cazul in care Guvernul nu da un raspuns pe tema adoptarii legii pensiilor, iar proiectul legislativ nu va fi adoptat intr-o sesiune extraordinara. In replica, liberalii admit ca sunt dispusi la negocieri pe marginea subiectului.

Vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu a sustinut ieri ca, daca Guvernul nu va prezenta pana miercuri un punct de vedere asupra propunerii PSD privind majorarea punctului de pensie, iar proiectul respectiv nu va fi adoptat de catre Camera Deputatilor pana la finalul acestei saptamani, PSD va solicita convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare. Vicepresedintele social-democrat nu a oferit detalii legate de momentul la care PSD ar putea depune aceasta motiune de cenzura, respectiv in timpul eventualei sesiuni extraordinare sau la inceputul sesiunii ordinare a Parlamentului din toamna. Diaconescu a spus ca in cadrul sedintei BPN de luni nu a fost stabilit un moment exact pentru depunerea unei motiuni de cenzura, liderii PSD nefiind siguri nici daca este posibila depunerea unei motiuni in timpul unei sesiuni extraordinare. Pe de alta parte, PSD nu va vota proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante daca acesta va fi discutat inainte ca Executivul sa isi exprime pozitia fata de propunerea PSD privind majorarea punctului de pensie, a declarat luni purtatorul de cuvant al partidului.

Liberalii anunta limite in negociere

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat luni, dupa sedinta conducerii PNL, ca formatiunea pe care o reprezinta este "dispusa la negocieri" cu PSD in ceea ce priveste majorarea pensiilor, mentionand, totodata, ca exista limite ale cresterii pensiilor pentru a nu se genera un proces inflationist. Intrebat despre "amenintarea" PSD cu initierea unei motiuni de cenzura, Orban a sustinut ca, asupra chestiunii majorarii pensiilor, trebuie tinut cont de realitatea care este data de incasarile de la fondul de pensii, de obligatiile Romaniei. "Suntem dispusi sa negociem, pentru ca avem ca obiectiv cresterea pensiilor, dar oamenii trebuie sa inteleaga ca, pentru a nu genera un proces inflationist, exista limite de care trebuie sa tinem cont", a adaugat Orban.