Liberalii doljeni au ajuns la concluzia ca Mario Ovidiu Oprea, presedintele organizatiei locale, este de vina pentru rezultatul umilitor obtinut de filiala la alegerile europarlamentare si se pregatesc sa il "debarce" din functie.

Comitetul executiv national al PNL se intruneste luni la Bucuresti. La el participa toti sefii de filiale din tara, pentru a analiza rezultatele obtinute de partid la europarlamentarele din 7 iunie. "In functie de concluziile in urma analizei rezultatelor la alegeri atat pe filiale, cat si pe colegii electorale, se vor lua masuri. Deocamdata, se lucreaza la aceasta analiza", a explicat Claudia Benchescu, consiliera personala a vicepresedintelui PNL, Ludovic Orban.
Surse din partid afirma ca, in acest context, in urma rezultatului de 10,36% "reusit" de PNL Dolj, "este foarte posibil sa i se ceara sa isi depuna demisia (lui Mario Oprea - n.r.)". Media pe tara a PNL la europarlamentare a fost de 14,53% dintre voturi, partidul clasandu-se pe locul trei, dupa PSD si PD-L.

Capul lui Oprea, dorit de Mogos&Co.

Demisia din functie a lui Oprea este sustinuta de liberalii din organizatia doljeana in frunte cu Dan Mogos, vicepresedinte al PNL Dolj. Intrebat despre rezultatul partidului la ultimele alegeri, Mogos l-a pus pe seama unei gestiuni slabe a campaniei electorale, declarand ca toata vina ii apartine lui Oprea. Vicepresedintele PNL Dolj a adaugat ca, in cazul in care va fi nevoie, isi va da demisia din functia pe care o ocupa in conducerea filialei pentru a forta restructurarea acesteia. "Eu nu am nimic sa imi reprosez. Desi nu sunt vinovat, am decis sa imi asum o parte din insucces si, impreuna cu alti colegi din conducere, sa imi depun demisia din functia de vicepresedinte, astfel incat filiala sa se reorganizeze la toate nivelurile. Am mai facut acest lucru in trecut, in 2007, si s-a dovedit o masura inspirata, care a dus la o crestere a procentului obtinut la alegerile locale. Daca nu se restructureaza conducerea organizatiei, rezultatele la prezidentiale vor fi sub asteptari", a declarat Mogos.
Acesta a adaugat ca, in cazul in care Mario Ovidiu Oprea renunta cu sau fara voie la functia de presedinte al PNL Dolj, il va sustine pe Cosmin Enea pentru acest post. Oprea nu a putut fi contactat.
Posibilul interimar, contestat de Buzatu

Enea se bucura atat de sustinerea lui Mogos, cat si a lui Mihai Voicu, alt nume cu greutate in PNL Dolj. Contactat telefonic, acesta a declarat ca nu se gandeste la presedintia filialei locale, deoarece este bine ca presedinte sa fie cineva "care nu este plecat la Bucuresti". "Eu sunt membru in biroul politic central. Cosmin Enea se bucura de o larga sustinere in Dolj, de sustinerea a 21 din 23 de primari PNL", a declarat Mihai Voicu. "Stiu sigur ca se va ajunge saptamana viitoare la masura demiterii conducerilor filialelor care au obtinut rezultate proaste, nu neaparat sub media pe tara, la alegerile europarlamentare, printre acestea fiind si Dolj. Despre viitoarea conducere a filialei nu pot comenta, este decizia biroului politic central", a declarat Cosmin Enea.
Singurul care nu s-a declarat un sustinator al acestuia a fost Horatiu Buzatu, care a explicat ca "neperformanta cronica" a liberalilor in Dolj a fost cauzata si de alte motive decat conducerea filialei. "Sunt motive care se vad cu ochiul liber. Cu vicepresedintele CJ, care este si vicepresedinte al organizatiei, spre exemplu, nu m-am intersectat in campanie, de care m-am ocupat si eu. Organizatia municipala este marcata de incoerenta si de lipsa de actiune politica. A existat tendinta mai mult sau mai putin vizbila a unor primari de a evolua mai departe sub alte culori, si chiar la nivelul organizatiei judetene sunt persoane care isi fac cu ochiul ba cu PSD, ba cu PD. Nu cred ca domnul Enea are autoritatea necesara pentru a conduce. O astfel de optiune nu ar aduce linistea de care e nevoie in partid", a declarat Buzatu, adaugand ca este necesara organizarea de alegeri interne. In opinia acestuia, o conducere buna a organizatiei ar putea fi asigurata doar de "cineva din exteriorul biroului din Craiova, fie din cadrul autoritatii centrale".