Desi liderii Aliantei PNL-PD, PUR si UDMR au decis, la sfarsitul anului, ca numirea prefectilor sa se faca pana la 10 ianuarie, partidele aflate la guvernare au inceput deja sa emita pretentii in unele judete. La Bucuresti, organizatia liberala va face astazi publica propunerea PNL pentru Prefectura Capitalei.
Liberalii bucuresteni se grabesc sa-si prezinte candidatul pentru importanta functie de prefect al Capitalei. Astazi dupa-amiaza, acestia se vor intruni intr-o sedinta extraordinara pentru a valida propunerea PNL pentru Prefectura Bucurestiului.
Liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban, ne-a declarat ca liberalii au in vedere pentru acest post trei candidati, dar a refuzat sa le dezvaluie numele.
El spune ca PNL va face totusi o nominalizare chiar daca “deocamdata nu s-a negociat intre cele patru partide cui anume apartine Prefectura Capitalei“. Ludovic Orban a precizat ca PNL va propune, pe langa postul de prefect, si candidati pentru cele doua functii de subprefect.

PNL, favorit la Satu Mare

In judetul Satu Mare, prima sansa pentru ocuparea functiei de prefect o au liberalii, a declarat presedintele PNL Satu Mare, deputatul Ovidiu Silaghi.
Favoritii pentru preluarea postului de prefect sunt fostul viceprimar al municipiului Satu Mare, Marius Roman, si directorul Societatii BEGA-MECANICA din Negresti Oas, Ionut Rus.
Functia de prefect este dorita insa si de democratii Claudiu Ardelean, Vasile Lohan si Viorel Vasvari, dar si de presedintele PUR Satu Mare, Radu Pop.
Functia de subprefect va reveni, si pentru urmatorii ani, UDMR Satu Mare, care il va desemna, foarte probabil, tot pe cel care o detine in prezent, Rudolf Riedl.

Liberal la Botosani

Principalul candidat pentru functia de prefect al judetului Botosani este tot un liberal, Ioan Diaconu, a declarat senatorul Mihai Tibuleac, presedintele Organizatiei PNL Botosani. Diaconu, 40 de ani, este de profesie inginer si lucreaza la SC Termica Botosani. Intrucat prin protocolul de alianta PNL-PD, postul de subprefect revine PD, principalul candidat al democratilor pentru functia de subprefect este consilierul judetean Cristian Achitei, au declarat lideri ai PD Botosani.

Inflatie de candidati la Bacau si la Buzau

Trei liberali, Ioan Chiriac, Gabriel Berca si Adrian Iordache, doi democrati, Vasile Nistor si Constantin Avram, si un umanist, Petre Enasoaie, se afla, in prezent, in cursa pentru postul de prefect al judetului Bacau. Ioan Chiriac, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Bacau in perioada 1996-2000, la alegerile generale a cedat locul eligibil de pe lista de candidati ai Aliantei in favoarea lui Ionel Paler, un membru al “gruparii primarului Stavarache“, ce a venit la liberali, dupa locale, de la PUR. Gabriel Berca, ce nu a reusit sa intre in Parlament de pe pozitia a patra a Aliantei D.A., afirma ca are toate sansele de a obtine importantul post, in timp ce Ioan Chiriac refuza sa comenteze situatia. Pe lista liberalilor a mai aparut un candidat, Adrian Iordache, purtatorul de cuvant al PNL Bacau.
La fel, pentru functia de prefect al judetului Buzau au intrat in cursa cinci candidati: trei liberali, un democrat si un umanist.

FOTO: Liberalul Orban, fidel principiului “unul la primarie, unul la prefectura“