PNL a anuntat, in urma sedintei Delegatiei Permanente, o parte dintre candidatii pentru alegerile parlamentare din toamna. Din Bihor au fost validate candidaturile a opt dintre cei 13 parlamentari cat urmeaza a fi alesi in judet. Celelalte candidaturi urmeaza a fi stabilite in perioada imediat urmatoare.
In judetul Bihor, PNL ii va avea drept candidati pe Marius Parv, Daniel Negrean, Lucia Varga (in foto), Claudia Vlas, Valeriu Boeriu pentru Camera Deputatilor, in timp ce pentru Senat vor candida Emil Bentan, Cornel Popa, Smaranda Scridon.
Presedintele PNL Oradea, Lucia Varga, ne-a declarat ca a decis si a optat sa candideze pentru colegiul Alesd, candidatii fiind alesi dintre membrii marcanti ai PNL pentru zonele in care candideaza. Candidatii pentru colegiul Oradea, atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor, urmeaza a fi stabiliti la inceputul lunii august. "Candidatii pentru Oradea nu au fost stabiliti inca si de aceea am fost prezentati numai cei opt. Intalnirea Delegatiei Teritoriale urmeaza sa aiba loc la inceputul lunii august", ne-a precizat Lucia Varga.
Delegatia Permanenta a PNL a validat 75% dintre candidatii partidului pentru alegerile parlamentare si a emis o hotarire conform careia primarii si presedintii de consilii judetene nu pot intra in aceasta cursa electorala.
"Este vorba de trei sferturi dintre colegiile de la Camera Deputatilor si Senat. Mai sunt cateva colegii disponibile in fiecare dintre judete si cateva judete la care decizia se va lua in cursul saptamanii viitoare, pentru ca dorim sa-i trimitem pe colegii nostri sa se confrunte cu cei care-i vor alege la toamna in Parlament", a declarat coordonatorul politic al campaniei, Bogdan Olteanu.
La randul sau, secretarul general al PNL, Dan Motreanu, a aratat ca Delegatia Permanenta a decis sa interzica primarilor si presedintilor de consilii judetene ai partidului sa participe in cursa electorala din toamna.
"Candidatii desemnati vor incepe precampania pentru a-si creste notorietatea si credibilitatea in comunitatile pe care vor sa le reprezinte. Ei vor fi monitorizati de organizatiile judetene, iar la sfarsitul lunii septembrie vor fi evaluati, iar cei care nu-si vor face treaba si nu vor atinge performantele pe care ni le dorim nu vor fi validati pentru a reprezenta in campanie PNL", a mai spus Motreanu.
El a mai aratat ca PNL va avea echipe de consultanti din SUA si Marea Britanie. Delegatia Permanenta a PNL a mandatat Biroul Politic sa valideze candidatii din judetele unde nu s-a facut acest lucru, respectiv Hunedoara si Prahova, precum si sectoarele 2 si 3 ale Capitalei. Locurile ramase libere in judete sunt rezervate unor personalitati din afara partidului sau pentru reprezentantii PNTCD.