Biroul Permanent Judetean al PNL Bihor a decis ieri, intr-o reuniune extraordinara, ruperea protocolului cu PD. Liberalii ii acuza pe democrati ca au incalcat sistematic intelegerea politica si au critici dure la adresa liderului PD Bihor.
Presedintele PNL Bihor, deputatul Cornel Popa, vicelider al grupului liberal din Camera, a declarat ca decizia a fost luata in unanimitate, votul fiind secret. "Liberalii bihoreni au constatat ca, oricum, doar ei au respectat protocolul local al Aliantei, in vreme ce PD Bihor l-a incalcat sistematic", a declarat Popa.
El a mai spus ca liberalii bihoreni s-au saturat de presedintele PD Bihor, Petru Filip, care isi face imagine pe bani publici si se infrupta din ei, facand aluzie la infiintarea unui ziar al Primariei oradene, precum si la contracte pentru lucrari publice atribuite unor firme de constructii ale membrilor PD Bihor, cu care primarul "este tovaras de afaceri".
"In timpul campaniei electorale pentru alegerile locale din 2004, in timp ce membrii onesti ai PD Bihor si liberalii munceau in judet, presedintele PD Bihor a batut palma cu reprezentantii PSD si UDMR in casa unui magnat oradean, cu scopul de a negocia impartirea functiilor din administratia judetului", a declarat Popa. (D.P.)