Liberalii bihorenii s-au decis in privinta fuziunii. Dupa consultarea filialelor locale ale partidului, ei au formulat o rezolutie referitoare la fuziunea dintre PNL si PD, rezolutie in care sunt de acord cu fuziunea, dar nu in orice conditii.
Presedintele filialei PNL Bihor, Cornel Popa, a declarat ca un argument pentru orientarea spre doctrina liberala a viitorului partid este acela ca popularii europeni se manifesta mai degraba impotriva integrarii in UE, iar liberalii europeni sustin integrarea Romaniei.
"Argumentarea uzuala pentru acest proiect a fost aceea ca trebuie gasita o alternativa politica viabila la PSD. Din punctul nostru de vedere, un proiect de fuziune a doua partide nu poate sa se fundamenteze pe un asemenea concept. Nu putem intemeia un nou partid pe o logica electorala, de a invinge un alt partid, fie el si PSD, care, de altfel, se afla in opozitie", a declarat Popa. Presedintele PNL Bihor sustine ca in rezolutie se cere ca la temelia proiectului politic sa stea interesul national, cel al dezvoltarii economice, al democratizarii societatii romanesti si al cresterii calitatii vietii in Romania.
"Pana in toamna acestui an structurile si organizatiile PNL si PD ar trebui auditate de institutii independente, ar trebui constituite comisii care sa deschida unele capitole de negociere pentru a compatibiliza cele doua partide, precum si demararea de proiecte comune de colaborare politica pe plan local", a mai declarat Popa.