Gheorghe Constantin publica pe blog articolul "Viitorul nu suna bine pentru PSD", pe care il puteti citi in continuare.
'Azi e zi plina in politica. Sigur, mai mult la capitolul vorbe, vorbe, vorbe. Dar sa nu fim carcotasi! Vrem actiune, avem actiune! In timp ce Traian Basescu nu se mai opreste din vorbit (de la CSM a plecat la Guvern, unde a vorbit la fel de haotic si de lipsit de fir logic), PNL si PC fac alianta. Sa le fie de bine!
Aceasta alianta era previzibila, mai ales de cand pe Ponta l-a pus dracu‘ sa se ia de mogulul Antenelor. Sigur, e bine sa nu depinzi de mogul, dar si mai bine cu un trust de presa prieten. Acum PSD e singur pe lume, si nu fac misto! Daca ne gandim bine, PDL are sistemul lui de aliante, cu UDMR, cu UNPR (oaste de stransura, dar buna la casa omului!), acum PNL are alianta cu PC. PSD a fost lasat singur, si va fi izolat si de asa zisii "aliati", si de adversari.
Nu e prima oara cand PC paraseste barca PSD. Asa a supravietuit un partid care altminteri nu-si gaseste un rost pe scena politica, desi ar avea ce oferi romanilor. Dar parca acum avea o alianta formalizata cu social-democratii. A denuntat-o intre timp? Ma rog, suntem in Romania, ce dracu‘? Ne impiedicam de amanunte d‘astea vulgare?
Acum este clar cine a devenit, cu ajutorul Antenelor, liderul Opozitiei: PNL. PSD va avea mari probleme in a actiona in plan politic si mediatic. Nu va fi de mirare ca brusc, cu ajutorul dezinteresat al "sondorilor" de opinie, sa scada vertiginos in sondaje. Si nu mai are nici puterea organizatorica de alta data.
Din pacate, de azi viitorul nu mai suna deloc bine pentru PSD. Nu cred ca PNL va promova un proiect politic comun cu PSD. Acum are o mare oportunitate sa devina cel mai mare partid al Romaniei. Si nu cred ca o va scapa. PSD s-a izolat singur, pentru ca cineva a vorbit fara sa gandeasca la consecinte. Dar cine stie, poate ca tot raul spre mai bine: pesedistii se vor pune pe treaba si vor face politica nu la televizor, ci printre oameni, si impreuna cu ei.'