Liberalii galateni sint convinsi ca PC nu va fi sprijinit de nici un partid in incercarea lui de a scoate PD de la guvernare. Asta pentru ca formatiunea politica condusa de Dan Voiculescu si-a pierdut de mult credibilitatea.

Liberalii galateni au anuntat ca nu vor sprijini initiativa conservatorilor vizavi de izolarea politica a Partidului Democrat. Dupa cum se stie, PC a facut public in urma cu doua zile ca este dispus sa se alieze cu orice forta politica in sensul eliminarii PD de la guvernare. In acest sens Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvint al Partidului Conservator, a declarat ca partidul sau constata tranformarea Partidului Democrat in partid-stat, cu practici comuniste. "Nu putem avea dialog cu un partid plin de foste cadre comuniste. Partidul Conservator e dispus sa sprijine orice formula politica, ce va duce la scoaterea PD de la guvernare, izolarea pe scena politica si pentru aceasta vom incepe negocierile atit in plan local, cit si national", ne-a declarat deputatul Bogdan Ciuca.

Asa cum era de asteptat, liberalii s-au grabit sa sara in apararea colegilor de Alianta. Deputatul PNL Emil Strunga a precizat ca la Galati proiectul conservatorilor a fost pus in aplicare cu citeva luni in urma. "La Galati PC a luat de mai multa vreme decizia de a izola PD-ul. De fapt s-a izolat de coalitie. Nu stiu de unde va primi sprijin pe plan national. Inteleg ca sint suparati pentru ca au pierdut multi primari si consilieri locali. Insa aici, in orasul nostru, situatia este inversa. PC a fost principalul aspirator de alesi locali. In orice caz trebuie spus ca PNL nu va sprijini in nici un fel initiativa conservatorilor", a declarat ieri Emil Strunga.

PD nu se mai teme

Se pare ca democratii galateni nu se prea gindesc la amenintarile conservatorilor. Aceasta stare ar putea fi pusa pe seama faptului ca Alianta D.A. se afla deja in opozitia locala. Dupa cum toata lumea cunoaste, PC s-a aliat cu PSD, cele doua partide preluind controlul Consiliului Local Galati si a Consiliului Judetului. Si presedintele filialei galatene a Partidului Democrat, secretarul de stat Mircea Toader, crede ca pe plan local democratii au fost deja trimisi in Opozitie de PC. Liderul democrat a spus chiar ca regreta ca, impreuna cu liberalii, l-a sprijinit pe Eugen Durbaca sa ajunga presedinte al CJ Galati in iulie 2004. Mircea Toader a mai spus si ca acuzatiile aduse de conservatori, cum ca PD este un partid-stat, nu au nici un suport real si sint reactiile unei formatiuni care, nemaiavind sanse in sondaje, se agata de orice modalitate pentru a intra in atentia opiniei publice.