Ideea suspendarii lui Traian Basescu reapare in scenariile opozitiei, chiar daca prioritatea numarul unu este motiunea de cenzura, liberalul Varujan Vosganian sustinand ca, de aceasta data, Basescu nu ar mai reveni la Cotroceni.
Vosganian a declarat, azi, la Stefanesti, ca ii pare rau ca nu se discuta despre suspendarea lui Traian Basescu, precizand ca, in cazul in care Parlamentul ar vota suspendarea, seful statului nu ar mai gasi nicio intelegere la un eventual referendum.
"Imi pare rau ca nu se discuta deloc de suspendarea presedintelui. Probabil ca-n putin timp, daca Parlamentul, prin absurd, ar vota suspendarea, cred ca de data asta Traian Basescu nu ar mai gasi nicio intelegere la un eventual referendum", a sustinut Varujan Vosganian, citat de Mediafax, la o conferinta de presa organizata la Vila "Florica".
Intrebat daca liberalii vor initia un astfel de demers, Vosganian a spus ca "un astfel de demers de suspendare nu poate fi initiat astazi".
"Astazi cred ca trebuie sa bagam turnesolul si fenolftaleina si sa vedem cum se va vota la motiunea de cenzura", a spus liderul PNL, precizand, la intrebarea daca democrat-liberalii ar fi interesati de suspendare, ca e foarte riscant sa vorbeasca altii despre ei, pentru ca, "cu pistolul la tampla vor fi pusi sa dezminta".
La randul sau, Crin Antonescu a subliniat ca deocamdata liberalii vorbesc despre motiune.
"Problema presedintelui este totusi aceea ca, atunci cand faci un act iresponsabil, cum ar fi decorarea cuiva ca domnul Homostean, condamnat criminal al regimului comunist trecut in raport de domnul Tismaneanu si tu, marele campion al anticomunismului il decorezi - batandu-ti joc si de decoratie, si de toti oamenii care pe drept o poarta - cu Virtutea militara, si de victime - e un act iresponsabil. Sigur ca e simplu - a doua zi trimiti vreo doua madame si vreo doi flacai prieteni la televizor sa te apere, sa spuna ca a fost o greseala si spui ca regreti", a afirmat Antonescu.