Presedintele PN¥CD, Marian Milut, a anuntat ca formatiunea sa a actionat in judecata Guvernul in legatura cu Ordonanta de modificare a Legii privind organizarea alegerilor pentru Parlamentul European, emisa de Executiv, pe care o considera "discriminatorie si neconstitutionala".
Milut a precizat ca actiunea impotriva Guvernului a fost depusa miercuri la Curtea de Apel. El a aratat ca partidul sau considera discriminatorii si neconstitutionale prevederile Ordonantei referitoare la pozitionarea preferentiala pe listele de vot, mai intai partidele parlamentare, apoi cele neparlamentare, la care se adauga limitarea la un reprezentant in birourile electorale din partea partidelor parlamentare, precum si limitarea timpilor de acces la media in perioada campaniei electorale pentru partidele neparlamentare.
Marian Milut l-a criticat, totodata, pe ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, pe care l-a catalogat drept "militian" pentru initiativa sa de a face aceasta "ordonanta barbara", deoarece prin ordonanta respectiva termenul de 1 ianuarie 2007, dupa care partidele ar fi trebuie sa-si sustina singure campania electorala, a fost prorogat pentru 1 iunie 2007. Milut a precizat ca formatiunea sa va face cunoscute la nivel european aceste prevederi "discriminatorii si neconstitutionale" ale respectivei ordonante. (Carmen Corbu)