Presedintele Organizatiei Judetene a Partidului Noua Generatie Crestin-Democrat, Adrian Smarandoiu, este de parere ca, in ce priveste ultimele alegeri, organizarea a fost extrem de slaba, motivand prin faptul ca partidele parlamentare erau clar avantajate fata de celelalte formatiuni politice. Desi seful PNG-CD Galati este multumit ca partidul din care face parte a obtinut un scor de 5,77%, acesta crede ca scorul putea fi chiar mai mare daca in ziua alegerilor s-ar fi respectat legea.

"Din punctul nostru de vedere este un scor bun, care ne da sperante pentru alegerile de anul viitor. Credem ca acest scor ar fi fost mult mai mare, daca nu cumva chiar este in realitate mult mai mare, daca nu s-ar fi petrecut o serie intreaga de nereguli. In foarte multe dintre localitatile judetului, in special in zona de nord, in fiecare sectie de votare avem cam sase-sapte buletine de vot PNG anulate. Acest lucru s-a putut produce datorita modului in care s-au constituit birourile sectiilor de votare si faptului ca in foarte multe sectii de votare nu am avut reprezentanti pentru ca legea a fost impotriva noastra", a spus Smarandoiu.

Pe langa acestea, seful PNG-CD nu intelege cum de in unele localitati ale judetului au putut vota cateva sute de persoane pe liste suplimentare, invocand astfel posibilitatea unui "turism electoral pe fata".