Senatorii s-au reunit ieri in prima sedinta ordinara de plen din aceasta sesiune parlamentara. Noii alesi s-au adunat in sala Omnia intr-un numar suficient de mare pentru asigurarea cvorumului. Din totalul de 136 de senatori, au fost prezenti 123 la sedinta de ieri.
Principalul punct pe ordinea de zi a fost alegerea membrilor Biroului Permanent al Senatului. Grupurile parlamentare au facut propuneri in functie de algoritmul politic stabilit. Alianta D.A. i-a nominalizat pe Theodor Melescanu si pe Radu Berceanu pentru functiile de vicepresedinti, pe Paula Ivanescu pentru functia de secretar si pe Nicolae Vlad Popa pentru cea de chestor. PSD i-a propus pe Antonie Iorgovan si pe Nicolae Serban. Din partea PRM au fost sustinuti Corneliu Vadim Tudor si Mihai Ungheanu. UDMR l-a nominalizat drept secretar pe Puskas Zoltan, iar PUR l-a propus ca vicepresedinte pe George Sabin Cutas.
Prima sedinta de plen s-a remarcat si prin pauzele repetate si lungi, care le-au dat ragaz senatorilor sa-si petreaca timpul la o tigara pe holurile Senatului.

Nastase, deranjat de soneriile mobilelor

In prima sedinta din acest an a Camerei Deputatilor, alesii nu prea s-au ostenit sa munceasca, ei neavand alta grija decat sa-si aleaga reprezentantii in Biroul Permanent. Dintre cei 332 de deputati, doar 18 au absentat de la sedinta de plen. Cele mai importante discutii au avut loc in sedintele de grup, unde fiecare a decis asupra schimbarii unora dintre reprezentantii in structurile de conducere ale forului legislativ. De altfel, in cadrul Biroului Permanent al Camerei Deputatilor au fost operate trei schimbari, fiind inlocuiti trei actuali ministri. Mona Musca a fost schimbata de Dan Radu Rusanu, Adriean Videanu de Gheorghe Albu, iar in locul lui Laszló Bórbely a fost votat Kelemen Hunor. Singurul element de culoare al sedintei l-a adus presedintele Camerei, Adrian Nastase. Enervat de soneriile pitigaiate ale telefoanelor mobile, acesta le-a facut observatie deputatilor, sugerandu-le sa-si schimbe melodiile: “Daca se poate, sa treceti de la clopot si sirena la o formula ceva mai discreta!“.