Constantin Gheorghe publica pe blog articolul "Are Plesu cojones?"
Acum cateva zile, Andrei Plesu a acordat un interviu alora de la Madam Blogary, in care i-o trage fin Supremului Sef, desi este si el, Plesu, cu curul in doua luntrii. Dar, de! Asa e intelectualii, mai draga!
Portretul pe care il face lui Basescu este, intr-un fel, devastator, impactul fiind maxim in randul "intelectualilor lui Basescu", tocmai pentru ca autorul este Plesu: "Optiunea lui si criteriile lui au fost pragmatice, nu intelectuale, sa nu ne facem iluzii. Deci cine isi imagineaza ca el a spus: Ma, mie imi trebuie niste baieti fini, oameni cititi, iar atunci ii aleg pe cutare si pe cutare... Nu! El a spus: Mie mi-ar trebui sa ies pe scena anturat de o echipa care sa sune frumos la ureche, ceea ce a si facut, dar e important sa stim ca n-a facut-o fiindca iubeste cultura si pe intelectuali. Experienta mea personala cu el este ca el nu are niciun fel de respect si de simpatie umana pentru oamenii de carte. El, in sinea lui, are un hohot de ras cand se gandeste la baietii astia".
Supremul Sef s-a basicat la fel de maxim cand a citit astea! Si labe unu, ii da un avertisment public lui Plesu: "Vad ca domnul Plesu a facut o preocupare aproape zilnica legata de mine. Nu as vrea sa spun public lucruri care sa nu-i placa domnului Plesu despre cum l-am vazut eu ca si consilier. Il invit la decenta. Este ultimul apel pe care il mai fac la Andrei Plesu".

"Gata scrisorica, Plesule? Asa repede?"

Acum e acum! Are Plesu cojones, si-l infrunta pe Basescu? Sau ii scrie, scancind, alte doua scrisorele, precum cele scrise lui Ceausescu, in 1982, dupa episodul "Meditatia Transcedentala Degeaba"? Prima este asta, a doua asta, unde isi pune cenusa in cap, cam asa: "Acum, cand la aproape doi ani dupa evenimentele relatate mai sus "meditatia transcedentala" a fost demascata ca secta cu o activitate diversionista, imi dau foarte bine seama de gravitatea implicarii mele, fie si de moment, in demonstratia experimentala de la Institutul de Psihologie. Si daca in contextul din ianuarie 1981, nu imi pot gasi o vina obiectiva pentru participarea la conferinta, in perspectiva timpului si in urma lamuririlor suvenite de atunci cu privire la adevarata fata a conf. Stoian, inteleg ce consecinte nefaste putea avea lipsa mea de vigilenta din 1981. Este totusi de la sine inteles ca daca as fi stiut atunci ceea ce stiu astazi despre "meditatia transcendentala", n-as fi intarziat nicio clipa in sala de conferinta si as fi adus la cunostinta organizatiei de baza opiniile mele critice. Sunt perfect constient ca - potrivit recentei expuneri a Presedintelui tarii la Plenara largita a C.C. al P.C.R. din 1 iunie a.c. - trebuie sa facem totul pentru a preveni manevrele celor care, la adapostul unor manifestari sectante, "vor sa abata omenirea de la problemele majore - fundamentale ale lumii de azi". Vreau sa sper ca punandu-se in cumpana bunele mele intentii, activitatea mea de pana acum pe de o parte si, pe de alta, lipsa de vigilenta de care am dat dovada, Conducerea de Partid si de stat va socoti ca imi poate acorda sansa sa ma reabilitez, pentru a contribui pe mai departe - dupa puterile mele - la edificarea culturii romanesti contemporane."
Asadar, in cazul in care Plesu se hotaraste sa-si puna si acum cenusa in cap, cum credeti voi ca ar putea suna scrisoarea lui catre Supremul Sef? Cei mai creativi dintre voi primesc o bere virtuala!

PS: stiu, maximum!