Dupa pierderea competitiei interne din PSD, senatorul Cristian Diaconescu se afiliaza grupului de parlamentari independenti, a declarat generalul Gabriel Oprea, liderul coordonator al grupului supranumit "vagonul-restaurant Oprea".
Cristian Diaconescu a declarat pentru EVZ ca a parasit PSD si s-a alaturat grupului independentilor din Parlament, condus de generalul Gabriel Oprea, ministrul Apararii. "Da, am demisionat, dar nu vreau sa fac alte comentarii", a declarat pentru EVZ Cristian Diaconescu.
Fostul senator PSD spunea aseara ca se va retrage din Partidul Social Democrat, daca va afla ca cei care l-au filat la inceputul lunii februarie, asa cum dezvaluia jurnalista Floriana Jucan saptamana trecuta, sunt chiar colegii de partid.
Intrebat acum daca a demisionat pentru ca s-ar fi adeverit ipoteza unui filaj comandat de colegi de partid, Diaconescu a negat.
Diaconescu a spus aseara ca a depus o plangere la Parchet pentru a afla daca a fost urmarit si cine a ordonat operatiunea.
"Vreau sa clarific, nu doar pentru mine, daca a existat ceva, pentru ca daca ar exista o doza de adevar ca lucrurile s-au intamplat intr-adevar asa ceva, lucrurile sunt dramatice. Este util sa stim daca a existat o astfel de operatiune si daca ea a fost organizata legal sau ilegal", spunea Cristian Diaconescu, aseara, la Antena 2, adaugand ca pe numele lui nu exista nici un mandat de urmarire, pentru ca, daca ar fi asa, i s-ar fi comunicat.
Diaconescu s-a retras subit sambata trecuta, la Congresul PSD, din cursa pentru sefia partidului, in favoarea lui Mircea Geoana. Cu tot sprijinul lui Diaconescu, Geoana a pierdut si astfel Diaconescu a ramas pe dinafara. El a marturisit ca suspiciunile sale privind urmarirea sa operativa nu se indreapta catre o institutie a statului.
"Cu posibilitatile mele limitate de informare, nu este vorba de o institutie a statului, de aceea este bine sa stim despre ce este vorba", a afirmat el.
Intrebat de moderator daca va pleca definitiv din PSD, Diaconescu a raspuns ca acest gest va depinde de rezultatul anchetei care priveste filajul sau. Diaconescu spera insa ca niciunul dintre colegii sai nu a ordonat ca el sa fie urmarit. In acest context, Diaconescu a reiterat ideea ca il cunoaste foarte bine pe Mircea Geoana, mult mai bine decat pe Victor Ponta. Senatorul a subliniat ca, daca se va retrage din PSD, nu se va alatura PD-L.
Afirmatia lui Diaconescu este contrazisa de generalul Oprea, omul lui Basescu, care racoleaza parlamentari de la PSD si PNL pentru a ingrosa randurile sustinatorilor lui Basescu.