PLD a fost recunoscut ca persoana juridica si va fi inscris in Registrul partidelor politice, la finalul a trei luni de infatisari in instanta datorate contestatiilor depuse de PNL. Liderul liberal-democratilor, Valeriu Stoica, a explicat ca marele castigator din aceasta batalie e justitia din Romania, chiar daca, la prima vedere, castigatorul ar parea PLD. El a aratat ca a fost un razboi juridic in care PNL si-a pus toate fortele ca partid guvernamental, insa a fost invins de PLD, care nu are inca nici resurse si nici nu era inregistrat. Stoica a mai spus ca a existat un demers de blocare a inregistrarii, in spatele caruia s-a ascuns o atitudine a PNL nedemocratica si anticonstitutionala.

O inregistrare dificila

PLD a obtinut castig de cauza joi, la Curtea de Apel Bucuresti, care a respins irevocabil contestatia depusa de PNL impotriva inregistrarii partidului infiintat de Theodor Stolojan si Valeriu Stoica. Decizia magistratilor CAB a venit dupa cateva ore de dezbateri, in cadrul carora si-au rostit pledoariile doi dintre cei mai buni avocati politicieni: Valeriu Stoica, din partea PLD, si Cristian Iordanescu, reprezentatul PNL. PNL s-a opus recunoasterii Partidului Liberal Democrat, invocand patru argumente. Printre acestea s-au regasit lipsa de autenticitate a semnaturilor depuse la dosar si faptul ca denumirea PLD nu este disponibila, ea apartinand PNL, dupa ce acest aprtid a absorbit PLD-ul lui Niculae Cerveni, in 1999. Avocatul PNL a cerut, la ultimele infatisari, recuzarea instantei din dosar, cerere care a fost respinsa. La finalul procesului, pentru ca avocatul liberalilor nu a fost de fata in momentul pronuntarii deciziei magistratilor, Stoica a apreciat ca gestul denota atitudinea liberalilor fata de justitie. "Cand au vazut ca au epuizat toate modalitatile de a impiedica inregistrarea partidului, nu s-au mai prezentat", a declarat Valeriu Stoica, fondator al PLD.

Stop referirilor la PNL

Vicepresedintele Gheorghe Flutur a spus ca, odata cu inregistrarea, PLD are sansa sa intre in cursa pentru alegerile europene. El a mai anuntat ca sloganul partidului va fi: "PLD te reprezinta" si a adaugat ca proiectul formatiunii e unul de constructie pentru Romania si ca liberal-democratii vor veni cu solutii alternative.
Valeriu Stoica s-a referit si la excluderile practicate de PNL prin care Theodor Stolojan, Mona Musca si Gheorghe Flutur si-au pierdut statutul de membri ai partidului. "PNL a crezut ca poate sa confiste ideea liberala. In Romania de astazi liberalismul e reprezentat de PLD. PNL nu mai este atasat valorilor liberalismului", a mai spus Stoica.
Liderul liberal-democratilor a mai anuntat ca, incepand din acest moment, nu va mai face nicio referire la PNL.