Liderii PLD, Theodor Stolojan si Valeriu Stoica, au facut ieri, la 132 de ani de la infiintarea PNL, un apel catre liberali, membri sau simpatizanti, sa li se alature in PLD, despre care au spus ca este singurul partid din Romania care reprezinta liberalismul autentic.

"Prieteni liberali, in calitate de fosti presedinti ai PNL si ca oameni care au muncit mult pentru a aduce acest partid la guvernare in 2004, facem un apel la curajul si luciditatea dumneavoastra", a declarat Theodor Stolojan.
El i-a chemat pe liberali, fie membrii ai PNL sau doar simpatizanti, "sa se alature proiectului PLD, singurul partid din Romania care reprezinta liberalismul autentic", pentru a asigura "un viitor adevarat curentului politic liberal din tara noastra". "Va chemam sa contribuiti la crearea unui pol de centru-dreapta veritabil, afiliat familiei politice a liberalilor europeni, invingatorii din politica europeana. Va chemam sa veniti alaturi de noi si de aliatii nostri fideli, pentru a castiga alegerile generale din 2008!", a mai declarat Stolojan.

"Fara un program politic viabil si lideri credibili"

Liderul PLD a aratat ca, la implinirea a 132 de ani de la infiintare, PNL poate sarbatori doar confiscarea de catre un grup restrans, cu inclinatii oligarhice, transformarea intr-un instrument de negociere a unor interese personale, coalizarea cu stanga si extrema stanga, impotriva presedintelui Romaniei, pe care acum doi ani l-au sustinut in Alianta D.A., formarea celui mai slab profesional guvern, incepand cu 1989, si politic dependent de PSD, precum si prabusirea accelerata a partidului si ipoteza cat mai plauzibila ca PNL sa nu mai intre in Parlament la viitoarele alegeri.
Stolojan a mai acuzat PNL ca "nu are un program politic viabil si lideri credibili, ca a devenit un partid corupt, care ii distruge perspectivele", dar si ca, prin respingerea afilierii la PPE, PNL a refuzat un viitor european pentru liberalism, alegand sa joace in liga a doua a partidelor europene.

"O situatie fara iesire"

Presedintele CRN al PLD, Valeriu Stoica, a tinut la randul sau sa precizeze ca, atunci cand a spus, in urma cu un an, ca "experimentul Tariceanu a esuat", a facut-o din cel putin trei motive: pentru ca, sub conducerea sa, PNL a abandonat proiectul transformarii PNL intr-un mare partid, pentru ca a ratat ocazia de a se afilia la PEE si pentru ca, sub conducerea sa, PNL a abandonat procesul formarii polului de centru-dreapta.
Stoica a aratat ca actuala conducere liberala "a adus partidul intr-o situatie fara iesire" si, "daca anul trecut mai exista o sansa ca PNL sa se trezeasca, sa-si schimbe strategia, astazi este prea tarziu, pentru ca la nivelul conducerii nu au existat resursele de credibilitate, vointa pentru a salva partidul".
Stoica le-a mai transmis tuturor membrilor si simpatizantilor PNL: "Alaturati-va PLD! Suntem deschisi sa va primim pe toti!".