Liberal-democratii cer Executivului ca in doua saptamani sa prezinte strategia postaderare. Liderul PLD "isi arata disponibilitatea" de a pune la dispozitia Guvernului propriul program post-aderare, prezentat opiniei publice inca din ianuarie, "in dorinta de a grabi crearea unui astfel de program de dezvoltare a Romaniei".
Declaratia lui Stolojan vine dupa ce intalnirea dintre liderii partidelor parlamentare si seful Guvernului a relevat existenta unui consens in ceea ce priveste necesitatea elaborarii unei strategii postaderare si a unei date - 15 aprilie - pentru finalizarea acestui document. La aceeasi intalnire, liderii partidelor parlamentare au salutat existenta unor puncte de vedere comune in ceea ce priveste obiectivele esentiale ale strategiei.
Liderul PLD a tinut insa sa critice contextul in care se desfasoara consultarile de la Guvern. "Este intolerabil faptul ca Romania nu are inca un program postaderare, iar consul-tarile politice de la Guvern in aceasta problema se transforma in consultari pe tema campaniei impotriva sefului statului si a amanarii alegerilor pentru Parlamentul European", a declarat Stolojan.