Liderul PLD Valeriu Stoica a declarat ieri ca liberal-democratii doresc coalizarea dreptei romanesti alaturi de PD si le-a transmis democratilor ca trebuie sa aleaga daca mai raman in Alianta cu PNL sau se delimiteaza de liberali. Stoica a transmis acest mesaj PD cu ocazia unei dezbateri cu tema "Dreapta romaneasca: clarificari doctrinare si perspective nationale", la care au fost invitati, pe langa analisti si reprezentanti ai societatii civice, si democratii Cezar Preda si Ioan Oltean.
Stoica a aratat in discursul de deschidere a dezbaterii ca "PD se confrunta in acest moment cu doua dileme fundamentale: mai intai, fie sa se desprinda de logica de putere actuala si sa devina un factor activ in constructia unei forte alternative capabile sa reformeze sistemul, fie sa se mentina in actuala putere, devenind, mai devreme sau mai tarziu, o victima a acestei logici". In opinia lui Stoica, mentinerea PD in "formula de lucru actuala" nu va face decat "sa legitimeze concubinajul dintre PNL si PSD, periclitand atat formula de structurare a fortelor de centru-dreapta care a permis formarea actualului guvern, cat si credibilitatea presedintelui Traian Basescu".
La finalul intalnirii, Valeriu Stoica si-a nuantat mesajul, precizand ca in momentul de fata "PD are un rol covarsitor pentru coalizarea dreptei romanesti". (Dan Ghetu)