Liderii liberalilor galateni cred ca partidul lui Stolojan nu mai poate face nici un rau formatiunii peneliste. Asta pentru ca lucrurile s-au limpezit si cine crede in doctrina liberala a ramas cu PNL, iar ceilalti au plecat cu Stolojan si Stoica. Mai mult decit atit, penelistii galateni sint convinsi electoratul lor nu-i va trada niciodata.

“Ce a fost mai rau s-a petrecut. Mai mult de atit nu se mai poate. Nu am cunostiinta ca de la Galati vrea cineva sa demisioneze. Nici nu cred ca se va intimpla acest lucru. Intentia platformistilor este aceea de a stringe citi mai multi parlamentari pentru a putea negocia cu PD”, ne-a explicat senatorul galatean Paul Pacuraru.

Liberalul ne-a mai spus si ca cei mai multi dintre cei care au trecut in barca lui Theodor Stolojan sint oameni care, cel mai probabil, nu ar mai fi aparut pe listele PNL la urmatoarele alegeri. “Acestia au simtit ca au fost trecuti in rezerva si au crezut ca, daca merg alaturi de Stolojan, se vor relansa. Oameni precum senatorul de Braila Dan Sabau au trecut in rindul platformistilor. Dupa ce a pierdut controlul organizatiei liberale de la Braila, acesta si-a dat seama ca sint sanse mari ca la urmatoarele alegeri sa nu se mai afle pe listele partidului”, a precizat parlamentarul.

Senatorul Paul Pacuraru ne-a mai spus si ca PNL nu-si va pierde electoratul in urma infiintarii Partidului Liberal Democrat. “In judetul Galati, cei care simpatizeaza cu liberalii nu-si vor indrepta atentia spre partidul lui Stolojan. E limpede pentru oricine ca cei care il apreciaza pe Theodor Stolojan fac parte din bazinul electoral de centru-stinga, adica de unde isi primeste voturile si PD”, ne-a mai declarat Paul Pacuraru.

Electoratul partidului liberal nu va vota niciodata PLD al lui Stolojan. Asta pentru ca, spun liberalii, aripa platformistilor este formata, in foarte mare masura, din politicieni “expirati”.